O biserică în stilul Mănăstirii Kato Xenia va fi construită la Cluj-Napoca.
O biserică în stilul Mănăstirii Kato Xenia va fi construită la Cluj-Napoca.

O biserică în stilul Mănăstirii Kato Xenia va fi construită la Cluj-Napoca.

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a sfințit sâmbătă piatra de temelie pentru un nou lăcaș de cult construit în stilul bisericii Mănăstirii grecești Kato Xenia unde se află Brâul Maicii Domnului.

Noul lăcaș de cult va fi construit în cartierul clujean Europa și va avea hramul „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”.

La sfințirea pietrei de temelie au participat Arhid. Claudiu Grama, consilier eparhial, Preotul Alexandru Constantin Ciui, Protoiereul de Cluj II, Pr. Prof. Vasile Stanciu și Pr. Prof. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, și Preotul Paroh Valeriu Cosmin Vele, redactor și realizator de emisiuni la Radio Renașterea.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a vorbit despre importanța și rolul unui lăcaș de rugăciune pentru fiecare comunitate.

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost înființată pe 1 octombrie 2013, pentru a deservi cartierul clujean „Europa”. Zona a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare imobiliară și demografică sporită.

Până la construirea bisericii, slujbele se oficiază într-un paraclis amenajat la demisolul blocului C1, de pe strada Eugen Ionesco, nr. 47. Paraclisul a fost binecuvântat pentru slujire în anul 2014, de Mitropolitul Andrei.

Încă de la înființarea parohiei, comunitatea parohială este păstorită de preotul Cosmin Vele, redactor și realizator de emisiuni la Radio Renașterea din anul 2002.

Sursa: basilica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page