Orașele sunt alături de Ucraina!
Orașele sunt alături de Ucraina!

Orașele sunt alături de Ucraina!

Municipiul Cluj-Napoca se alătură inițiativei internaționale a Eurocities (rețea internațională de orașe din care Cluj-Napoca face parte) și organizează un moment de solidaritate dedicat celor afectați de conflictul din Ucraina. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 12 martie, la ora 18:00, în Piața Unirii.

Rețeaua Eurocities reunește peste 200 de orașe din 30 țări, în vederea cultivării unui standard crescut al calității vieții pentru cetățeni.

Luând în considerare actualele vremuri de răstriște, Dario Nardella, președintele Eurocities și primarul Florenței, a îndemnat toți primarii și orașele să se alăture acestei îmbrățișări comune – un moment de solidaritate în fața primăriilor din Europa.

Inițiativa se bucură de o libertate de adoptare – adunări mari sau mici, indiferent de oră, la data de 12 martie.

De asemenea, elementul de solidaritate va fi susținut cu ajutorul rețelelor sociale – distribuirea fotografiilor în mediul online și utilizarea hashtagului #CitiesWithUkraine.

Scopul acestei acțiuni urmărește „Să ne asigurăm că, în felul nostru, menținem granițele deschise, că susținem principiile democrației și demonstrăm în orice fel un angajament față de colegii noștri europeni.”

Alăturarea colectivă pentru a condamna invazia rusă a Ucrainei subliniază cât de importantă este diplomația. Pentru că „democrația sparge granițele.”

Printre orașele care s-au alăturat acestui apel se numără Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam și Roma.

Sursa: EuroCities

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page