Parcul cu sculpturi din fân, unic în lume, pe care îl putem vizita în România
Parcul cu sculpturi din fân, unic în lume, pe care îl putem vizita în România

Parcul cu sculpturi din fân, unic în lume, pe care îl putem vizita în România

Parcul de Sculpturi Arkhai a fost creat de sculptorul şi artistul plastic clujean Ernő Bartha. Unic în lume datorită sculpturilor din fân de dimensiuni monumentale, aşezate sub o pădure de brazi din satul Vlaha, parcul doreşte să servească drept centru multicultural, dedicat evenimentelor artistice, culturale și educative.

Parcul de sculpturi și-a deschis porțile oficial în 29 iunie 2014, iar în fiecare weekend, sâmbătă și duminică, între orele 11:00-19:00 își așteaptă vizitatorii.

Parcul de un hectar de sub pădurea de brazi a fost terasat pe trei nivele, fiind dotat cu toate utilitățile până la al doilea nivel (150 m canalizare, gaz, apă, curent, internet).

Sculpturile de fân, principala atracție a parcului, sunt următoarele:

  • 1848;
  • Spirala Timpului;
  • Venus;
  • Zgârienor;
  • Pendul,
  • Madame Recamier.

Prima construcție făcută în parc a fost gardul de piatră (80 m lungime, 2,5 m înălțime, 50 cm lățime). Zidul nu împarte, ci definește, arătând că aici începe o altă lume, diferită de ceea în care trăim.

Următoarea construcție a fost Sanctuarul lui Bacchus (50 m²) în miezul dealului, o galerie și cramă cu boltă, construită din piatră, cu tehnică tradițională. Pe fațadă exista un relief, sculptat în 2012, după o relicvă despre Bacchus din Epoca Romană, găsită în Dobrogea.

De asemenea, Parcul de Sculpturi poate fi închiriat pentru evenimente exclusive, cazuri în care nu poate fi vizitat în zilele respective.

Taxa de intrare este 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copiii peste 2 ani. Persoanele cu dizabilități au intrare liberă.

Foarte important de menționat este faptul că Parcul de Sculpturi nu se mai poate vizita cu animalele de companie.

Sursa: wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page