Păstrează curățenia în urma câinelui tău!
Păstrează curățenia în urma câinelui tău!

Păstrează curățenia în urma câinelui tău!

Primăria Cluj-Napoca desfășoară o campanie de conștientizare despre importanța curățeniei spațiului public, pe căile de acces și pe spațiile verzi din municipiu. Vă îndemnăm să păstrați curățenia în urma dvs și în urma câinelui dvs!

Deținătorii de animale de companie sunt obligați prin Regulamentul privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca și Regulamentul de funcționare a parcurilor publice pentru câini să păstreze curățenia în spațiul public. Dacă nu fac acest lucru, sunt pasibili de amendă între 400 și 600 lei.  

Este important să păstrăm un spațiu public curat deoarece excrementele de câini sunt:

  • extrem de periculoase pentru oameni, din cauza microorganismelor pe care le conțin: Giardia, Salmonella, E.coli și multe altele. 
  • dăunătoare pentru mediul înconjurător deoarece nu sunt fertilizante pentru sol
  • declarate ca fiind periculoase și se descompun în aproximativ 12 luni

Vă recomandăm să:

  • scoateți câinele la plimbare numai în locurile special amenajate
  • dețineți produsele necesare pentru curățenia locului și evacuarea dejecțiilor (pungă)

Cadru legal: HCL nr. 354/2015, art.7 și art.11 alin.1, lit. e) modificat prin HCL nr. 264/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca și Regulamentul de funcționare a parcurilor publice pentru câini. Documentele pot fi consultate pe website-ul primăriei.

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page