Piața 14 Iulie se schimbă radical! Cum va arăta zona după modernizare. GALERIE FOTO
Piața 14 Iulie se schimbă radical! Cum va arăta zona după modernizare. GALERIE FOTO

Piața 14 Iulie se schimbă radical! Cum va arăta zona după modernizare. GALERIE FOTO

Piața 14 Iulie din municipiul Cluj-Napoca se va schimba radical. Vineri, 13 ianuarie, a fost semnat contractul de modernizare.

Curând va începe șantierul în Piața 14 iulie din municipiul Cluj-Napoca. 

Vineri, 13 ianuarie, a fost semnat contractul pentru modernizarea Pieței 14 Iulie și a străzilor adiacente: G. Garibaldi, S. Toduță, T. Grozăvescu, Milcov, O. Goga, G. Enescu. Investiție de peste 6,4 mil. euro pentru creșterea calității spațiului public în cartierul Grigorescu.

Primăria vrea să scoată mașinile din cartier

Primăria Cluj-Napoca a luat în vizor mai multe străzi din cartierul Grigorescu, pe care dorește să le debaraseze de mașinile parcate pe trotuare și spații verzi. În schimb, spațiile vor fi redate pietonilor, bicicliștilor și trotinetiștilor, care uneori cu greu își croiesc cale printre autovehicule.

Este vorba despre zona Pieței 14 Iulie și a străzilor Garibaldi, Sigismund Toduță, Tudor Grozăvescu, Milcov, Octavian Goga și George Enescu. Primăria a lansat duminică licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de creșterea și îmbunătățire a spațiului pietonal pe aceste străzi. La baza proiectului de amenajare stau principiile „walkable city/oraș pentru pietoni” și „green city”.

Foto: Emil Boc – Facebook

Conceptul de amenajare a unui spațiu dedicat pietonilor și bicicliștilor în zona cartierului Grigorescu a fost prezentat în dezbatere publică de Primăria Cluj-Napoca. Zona va fi amenajată pornind de la ideea că orașul trebuie perceput la nivelul pietonului, al transportului în comun și al mobilității alternative.

Foto: Emil Boc – Facebook

Am semnat contractul de achiziție publică pentru obiectivul de investiții «Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană P-ța 14 Iulie, str. Giuseppe Garibaldi, str. Sigismund Toduță, str. Traian Grozăvescu, str. Milcov, str. Octavian Goga, str. George Enescu».

Noul proiect de dezvoltare urbană cuprinde zona centrală a cartierului Grigorescu; suprafața vizată are 35.231 mp:

spațiu verde amenajat: 6157 mp

suprafață totală amenajări pietonale: 12.766 mp

suprafață carosabilă partajată: 2770 mp (străzi rezidențiale/pietonale)

suprafață piste biciclete: 1705 mp

suprafață carosabilă totală: 11.833 (partea carosabilă a străzilor)

Obiectivul principal al proiectul este creșterea calității vieții locuitorilor. Prin pietonalizarea laturii sudice a pieței și conceptul vizat se integrează principiile de walkable city și smart city. 

Proiectul prevede instalarea de mobilier urban modern, amenajarea de piste de biciclete și o zonă de joacă pentru copii, semaforizarea trecerilor de pietoni, precum și crearea unui loc de întâlnire a comunității, unde se pot organiza piețe volante, evenimente de mici dimensiuni ș.a,

a spus primarul orașului.

Acest proiect se corelează cu alte dezvoltări urbane, proiecte în desfășurare: modernizarea Parcului 14 Iulie și reabilitarea străzii Muzicescu (parte a proiectului de revitalizare a malurilor Someșului),

a mai declarat Emil Boc.

Valoarea contractului este de 31.998.799,22 lei, fără TVA. Durata de execuție este de 19 luni, din care 4 luni servicii de proiectare, iar 15 luni pentru execuția și finalizarea lucrărilor.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.720077316155621&type=3

Sursă: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page