Profi a lansat raftul cu bunătăţi locale la Cluj
Profi a lansat raftul cu bunătăţi locale la Cluj

Profi a lansat raftul cu bunătăţi locale la Cluj

La Cluj, primele produse dintr-un amplu program iniţiat de Profi pentru susţinerea producătorilor artizanali locali şi-au făcut festiv intrarea în magazinele reţelei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Încurajăm producătorii artizanali locali să producă şi să vândă în condiţii de siguranţă alimentară bunătăţile lor tradiţionale pentru a le oferi clienţilor noştri gusturile cu care s-au obişnuit încă din copilărie,” afirmă Gaetan Pacton, directorul general Profi. “Începând de astăzi, în trei dintre magazinele noastre din cartierele clujene Mărăşti, Zorilor şi Grigorescu şi-au făcut apariţia produse alimentare artizanale din zonă şi intenţionăm ca, pe măsură ce identificăm producători locali apreciaţi şi serioşi, să extindem treptat sistemul şi către alte mari oraşe.

Potrivit sursei citate, după târgul organizat de Profi la Apoş la sfârşitul lunii septembrie pentru a pune în evidenţă valoarea producătorilor locali şi a le mări astfel şansa de a prezenta la nivel naţional roadele muncii lor, evenimentul de astăzi marchează deschiderea efectivă a reţelei Profi pentru acest gen de produse.

Noutatea pe care o lansăm astăzi, Raftul Bunătăţilor Locale, este o iniţiativă prin care sprijinim producătorii alimentari artizanali căci aceştia sunt din ce în ce mai puţini şi, ca să nu dispară, este nevoie urgentă să fie ajutaţi să vândă, să poată să trăiască. Această acţiune nu are o miză economică pentru noi, este una de responsabilitate socială, menită să îi ajute să treacă peste actualele momente dificile,

 a declarat Călin Costinaş, director general adjunct Profi.

La Raftul Bunătăţilor Locale vor fi expuse pentru vânzare alimente care să îmbogăţească mesele clienţilor noştri cu produse tradiţionale artizanale din această zonă, cu aromele şi texturile lor specifice, atât de apreciate.

Pentru început, după ce au trecut printr-un un minuţios proces de selecţie, un număr de peste 40 de producători locali sunt listaţi în magazinele Profi unde, în funcţie de sezonalitate, vor fi prezenţi cu lactate, produse din carne, legume conservate, murături, zacuscă, gemuri, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste făinoase, ulei presat la rece, pâine şi altele, subliniază sursa citată.

Gustul produselor noastre, făcute aşa cum am învăţat de la părinţi şi bunici, îl ştiau până acum doar cei care veneau la noi la cabană sau la unul din micile magazine cu care colaborăm, sau care aflau de ele de pe internet” a declarat Sebastian Hosu, cunoscut în zonă pentru siropurile, dulceţurile, ceaiurile, zacusca şi alte produse cu eticheta Cămara de la Munte. “Sunt mândru că ceea ce fac eu şi ai mei are acum recunoaşterea şi sprijinul acestui mare lanţ de magazine şi totodată sunt bucuros deoarece cred că acest pas ne va spori vizibilitatea şi accesibilitatea.

Sursa: bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page