Se modifică esplanada de lângă Cluj Arena. Apar căsuțe modulare
Se modifică esplanada de lângă Cluj Arena. Apar căsuțe modulare

Se modifică esplanada de lângă Cluj Arena. Apar căsuțe modulare

Consiliul Județean Cluj va achiziționa mai multe căsuțe modulare destinate comerțului stradal, care vor fi amplasate în partea de nord-vest a esplanadei stadionului Cluj Arena, în zona în care, în perioada aceasta, își desfășoară activitatea piața volantă.

Valoarea contractului de furnizare este estimată la 355.000 de lei, suma fiind asigurată de Consiliul Județean, din bugetul alocat investițiilor.

Dorința noastră e să modernizăm zona din jurul stadionului, care a devenit în timp o destinație de „street food”, și să-i dam o coerență vizuala și funcțională. Aceste module vor avea un design unitar și atractiv, ele urmând să înlocuiască actualele chioșcuri amplasate la intrarea de pe Aleea Stadionului. În acest fel ne dorim să diversificăm și mai mult oferta pusă la dispoziția celor care vin în zonă pentru a participa la evenimente sportive sau muzicale, respectiv pentru familiile cu copii care ajung în părculețul din vecinătatea stadionului,

a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Cele 10 construcții modulare cu caracter provizoriu vor avea o suprafață de câte 10 mp și vor fi confecționate din materiale prietenoase cu natura, aspectul fiind unul contemporan, adecvat mediului natural al Parcului Central. Acestea vor beneficia de utilități pentru asigurarea de condiții sanitare adecvate, motiv pentru care se vor achiziționa și servicii de branșare la utilități.

Până la darea în funcțiune a noilor module, comercianții existenți în acest moment pe Aleea Stadionului vor fi relocați în zona Splaiului Independenței. În perioada următoare vor avea loc proceduri prin care se vor atribui aceste spații, într-un final clujenii și turiștii beneficiind de o diversificare a ofertei din zona de „street food”.

Sursa: stiridecluj.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page