Solaris Bus & Coach livrează autobuze electrice de 16 milioane de euro la Cluj
Solaris Bus & Coach livrează autobuze electrice de 16 milioane de euro la Cluj

Solaris Bus & Coach livrează autobuze electrice de 16 milioane de euro la Cluj

18 astfel de vehicule ecologice, recent achiziționate, vor face legătura între municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești.

Valoarea contractului încheiat cu Solaris Bus & Coach (SBC) pentru noile autobuzele articulate, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se ridică la 16 milioane de euro. Autovehiculele Solaris Urbino achiziționate au 18 m lungime și o capacitate de 131 de persoane.

Potrivit contractului cu municipalitatea clujeană, de 83 de milioane de lei, adjudecat la licitație de către SBC, autobuzele vor ajunge în municipiu în termen de un an. Contractul mai prevede 6 stații de încărcare rapidă și 18 de încărcare lentă.

Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele aflate acum în circulație aici, vor deservi, în principal, ruta Cluj-Napoca – Florești, dar și traseele din municipiu, în funcție de necesități. Ele vor avea culoarea mov, precum celelalte din flota Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Caracteristici tehnice

– capacitate totală: 131 persoane (44 pe scaune)
– spațiu pentru fotolii rulante
– rampă de acces
– lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,5 m
– fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă

40 de “electrice” pe fonduri europene

Pe lângă cele 18 autobuze finanțate prin PNRR, alte 22 vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze.

SBC este un producător de vehicule de transport public (autobuze, troleibuze și tramvaie) cu sediul în Polonia, filială a grupului spaniol CAF. Solaris deține patru unități de producție în această țară. În 2006, SBC a comercializat, în Europa, primul autobuz cu propulsie hibridă produs în serie, Solaris Urbino 18.

Portofoliul producătorului de autobuze acoperă atât vehiculele alimentate în mod convențional (diesel), cât și cele cu propulsie alternativă (autobuze sau troleibuze electrice, hibride, CNG).

Sursa: transilvaniabusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page