„Steampunk Transylvania”, primul muzeu steampunk din Cluj-Napoca
„Steampunk Transylvania”, primul muzeu steampunk din Cluj-Napoca

„Steampunk Transylvania”, primul muzeu steampunk din Cluj-Napoca

Transilvania, o regiune din centrul României, este pentru totdeauna asociată cu poveștile despre vampiri. Dar Cluj-Napoca, capitala neoficială a zonei, este și un focar pentru steampunk, iar acum există o altă atracție care ar trebui să consolideze statutul regiunii de oprire obligatorie în orice turneu steampunk european.

Steampunk Transylvania, care s-a deschis pe 18 iunie, este prezentat drept primul muzeu steampunk din Cluj-Napoca, dar este într-adevăr unul dintre puținele muzee steampunk cunoscute (un altul este sediul Steampunk din Oamaru, Noua Zeelandă). Proprietarii l-au descris, de asemenea, drept „cel mai ciudat loc din Cluj” și „cel mai ciudat muzeu din țară”.

„Scopul nostru este să creștem interesul pentru acest subgen fantastic al science fiction”, scriu ei pe site. „Ne-am dori să oferim experiențe motivaționale și de neuitat pentru generațiile următoare și să oferim tuturor o experiență în afara casei, care să motiveze oamenii să îndrăznească să viseze și să creeze.” Și-ar dori să organizeze și un mic festival steampunk.

Unele exponate vor fi permanente, dar caută și articole de cumpărat sau de închiriat, de la artiști din întreaga lume. Scopul este de a schimba conținutul la fiecare trei sau patru luni.

Puteți arunca o privire asupra exponatelor curente în galeria de mai jos. Îi mulțumim lui Botond Istvándi pentru că a permis utilizarea fotografiilor și un pont de pălărie bibliotecarei Steampunk Mary Anne Ellis pentru că ne-a alertat cu privire la deschiderea muzeului.

Steampunk Transylvania este situat pe Str. Stefan Octavian Iosif nr. 4 din Cluj-Napoca. Este deschis de joi până duminică de la 12:00 la 21:00 Aflați mai multe pe site- ul web și pe pagina de Facebook .

Sursa: steampunk-explorer.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page