Temperaturile scăzute aduc căldură în locuințele clujenilor și ajutoare pentru familiile cu venituri reduse.
Temperaturile scăzute aduc căldură în locuințele clujenilor și ajutoare pentru familiile cu venituri reduse.

Temperaturile scăzute aduc căldură în locuințele clujenilor și ajutoare pentru familiile cu venituri reduse.

Scăderea temperaturilor nocturne sub pragul de 10 grade a determinat Regia de Termoficare din Cluj-Napoca să înceapă furnizarea căldurii în municipiu.

Aproape jumătate dintre apartamentele blocurilor construite înainte de 1989 sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, pentru care probele de presiune au fost făcute încă de la sfârșitul lunii septembrie.

Primarul Emil Boc precizează că a început și procedura de depunere a cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire:

Termoficarea a început livrarea căldurii. De asemenea, din 10 octombrie se pot depune cereri pentru ajutoarele de încălzire, potrivit prevederilor legale și deja au început depunerile. Acordarea acestor ajutoare depinde de nivelul de venit și vom vedea exact câți se încadrează în acest nivel de venit, pentru că aceste ajutoare sunt țintite, vizează în primul rând familiile cu venituri reduse.

De ajutoare pentru plata facturilor la încălzire pot beneficia persoanele singure cu un venit de până la 2053 de lei sau familiile care nu depășesc suma de 1386 de lei pe membru de familie. Ajutoarele financiare se acordă pentru factura la agentul termic, la gaz sau electricitate, dar și pentru achiziția de lemne sau cărbuni.

Clujenii care stau la bloc ridică cererile și depun dosarele la administrator, în timp ce persoanele care locuiesc la casă au la dispoziție ghișeele Centrului de Informare pentru Cetățeni de pe str. Moților nr.7, sediile primăriilor de cartier, Direcția de Asistență socială de pe str. Venus sau sediul Regiei de Termoficare.

Primarul Emil Boc precizează că de subvenții la căldură beneficiază și restul clujenilor racordați la Termoficare, deoarece municipalitatea suportă mai mult de jumătate din costul real al gigacaloriei:

În continuare va fi și sprijin local pentru plata gigacaloriei, în așa fel încât clujenii să suporte mai ușor plata facturilor. 

Prețul gigacaloriei în Cluj-Napoca este de 821,88 de lei, dar populația plătește doar 395 de lei. Diferența de 426,88 de lei o reprezintă subvenția suportată din bugetul local.

Sursa: radiocluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page