Top 10 activități pe care le poți desfășura în Cluj
Top 10 activități pe care le poți desfășura în Cluj

Top 10 activități pe care le poți desfășura în Cluj

Clujul ne oferă numeroase activități și locuri pentru a ne petrece timpul liber. Fie că ești adeptul senzațiilor tari și îți place să împarți puțină adrenalină cu prietenii sau vrei doar să îți petreci timpul în locuri mai liniștite, în Cluj găsești locuri care să îți satisfacă orice dorință.

Ce fel de activități poți face în Cluj, în timpul liber?

 • Închirieri ATV-uri

Ocazia perfectă de a te elibera de stres și a simți adrenalina. Ia-ți câțiva prieteni, iar cei de la ATV Cluj vă vor asigura cele mai bune motoare și echipamente pentru ca voi să vă puteți bucura de peisajele magnifice din inima Transilvaniei. Pe drum puteți face mici popasuri unde vă delectați cu mâncăruri tradiționale, aer curat și distracție fără limite.

Prețurile pentru aceste drumeții sunt cuprinse între 240 lei (pentru 2 ore) și 700 lei (o zi întreagă).

 • Zbor cu balonul deasupra Clujului

Fiecare am văzut măcar odată la TV sau în filme chestiile acelea mari, care plutesc deasupra norilor și colorează cerul. Baloanele cu aer cald, sau cum li se spunea la începuturile lor „monștrii care suflă foc”, se găsesc acum și la Cluj. Acestea se pot înălța între 60-300 metri, puțin peste vârful copacilor sau te pot duce în văzduh, la sute de metri.

Se zboară cu viteza vântului, iar distanța parcursă depinde astfel de această viteză. Într-un balon, pot zbura 4 pasageri și pilotul.

Dacă una dintre dorințele tale este să zbori cu balonul, Wonderland Cluj te așteaptă cu brațele deschise și privirile înspre cer. Prețurile variază în funcție de zborul dorit, astfel:

 1. Zbor captiv (ancorat) – urcare și coborâre ancorată, aprox. 5 minute – 35 lei / persoană
 2. Zbor de agrement – între 30 – 60 minute în funcție de condițiile de zbor și meteo – 270 euro pentru 1, 2 sau 3 persoane și 360 euro pentru 4 persoane.
 • Poligon de tir

Pofta de adrenalină, mișcare și ceva puțin mai inedit poate fi combinată cu testarea coordonării ochi-mâini și a timpilor de reacție.

Poligonul de tragere Squad Store se afla în parcarea din spatele mall-ului VIVO! Amenajat înr-un buncăr recreativ, Squad Store este un poligon de tragere atât pentru arme de foc (letale), cât și cu arme neletale, cu aer comprimat și airsoft, fiind unul dintre cele mai mari și mai bine dotate poligoane de tir din judetul Cluj. Dacă preferi armele scurte, vei găsi aici 4 linii de tragere de 25 de metri lungime, iar dacă armele lungi ți se par mai provocatoare, exista și 4 linii de tragere de 50 de metri dedicate acestora.  

Bineînțeles, veți fi sub supravegherea instructorilor cu experiență militară și vă stau la dispoziție pentru a garanta siguranța și eficiența maximă în tragerile pentru divertisment sau cursuri. Ei va vor ghida pas cu pas în operarea armelor letale în poligon.

Tariful pentru un pachet care cuprinde armă cu aer comprimat, 15 alice, linie+țintă este de 45 lei, iar pentru un supliment de 5 alice se mai adaugă 15 lei.

Tarifele pentru poligonul cu arme letale sunt: 40 lei (închiriere linie 30 de minute) și 70 lei (închiriere linie tragere 30 de minute cu țeavă lungă).

 • Laser  Tag

Acest joc se încadrează în rândul celor mai inedite moduri de petrecere a timpului liberîn oraș.

Laser Tag se află chiar lângă Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, pe strada Traian Vuia, nr. 208, în clădirea Napotex (vis-a-vis de aeroport).
Laser Tag Cluj vine în întâmpinarea tuturor, de la cei mai mici, până la cei mai mari, care simt nevoia să se deconecteze de la grijile cotidiene.

Activitățile de aici încurajează spiritul de echipă și comunicarea între membrii echipei, dezvoltă gândirea strategică și tactică, îmbunătățesc abilitățile de luare a deciziilor rapide și de acționare eficientă conform acestora.

Laser Tag este un sport de echipă prin excelență, însă poate fi practicat și individual.

Pentru adulți, prețurile încep de la 60 lei (o oră de joc), 80 lei (2 ore de joc)și 100 lei (pentru 3 ore de joc).

 • Pictura pe ceramică, modelaj lut

Dacă ați găsit inspirație în arta neconvențională a Clujului, există câteva localuri Clujene unde puteți să vă dați frâu imaginației.

De regulă, se organizează ateliere de pictură pe ceramică, modelaj lut sau ateliere de string art.

Restaurantul Bricks este locul unde se organizează, în mod regulat, astfel de ateliere de pictură și creație.

 • Picnicuri cu familia sau prietenii

Cetățenii Clujului aleg picnicul ca prima activitate de făcut, odată ce vremea începe să se încălzească.

Locurile pline de hamace și pături pe iarba verde din oraș sunt cele de la Cetățuie, Parcul Central sau Parcul Iulius Mall.

Însă dacă preferi o oază de liniște mai mare, poți face o vizită până la Lacul Tarnița sau pe Valea Gârbăului.

Nici pădurea Făget sau Hoia nu trebuie evitate, astfel că poienițele de la marginea acestora sunt locurile ideale unde poți petrece timpul cu cei dragi.

 • Kayaking

Cu doar un caiac și o vâslă poți avea cel mai tare weekend.

Traseele pe râuri repezi (Arieș, Crișul Repede) sunt ideale dacă-ți plac sporturile acvatice cu multă adrenalină, dar în același timp solicitante.

Echipa de la Transilvania Extreme Adventures are grijă ca experiența ta pe caiac să fie una inedită.

Caiacele sunt speciale pentru râuri repezi, construite dintr-un material foarte rezistent la frecare și lovituri. Traseul cuprinde repezișuri, sărituri în apă de pe stânci, body rafting, multă distracție și râsete.

Echipamentul este asigurat tot de ei, acesta fiind format din combinezon și încălțăminte de neopren, pentru a asigura confortul termic la contactul cu apa, astfel încât, indiferent de temperatura apei sau de condițiile meteo, corpul nu resimte temperatura scăzută.

Pentru o tură pe apele învolburate cu caiacul, prețul este de 150 lei/persoană.

 • Echitație

La Centrul de Echitație Sport Horse, cei mici, dar și cei mari pot beneficia de lecții de echitație la o margine de pădure liniștită din Sălicea, unde le sunt puse la dispoziție trasee atât în interiorul său, cât și în afara, în pădure sau pe dealurile din apropiere, împreună cu un însoțitor din cadrul centrului.

Cei de la Sport House oferă pachete diverse, prețurile fiind astfel:

-Ședință de inițiere: 100 lei/persoană/30 de minute

-Ședințe de sărituri: 250 lei/50 de minute

-Program special pentru grupuri: 100 lei/persoană

-Plimbări călare: 100 lei/persoană

-Plimbări călare în natură: 150 lei/oră

 • O tură cu bobul alpin sau tiroliana

Senzațiile tari de la înălțime sunt cele mai îndrăgite printre clujeni, și nu numai.

La doar 12 km de Cluj-Napoca, pe Dealul Feleacului, lângă Pârtia Feleac, Fun Park Cluj vă pune la dispoziție un bob alpin pe 1400 de metri, cu un sistem de role pe șine, pentru un adult și un copil sau doi adulți și o tiroliană pentru cei care doresc mai multă adrenalină.

Traseul bobului cuprinde numeroase curbe și diferențe de nivel, datorită cărora senzațiile extreme nu vor întârzia să apară.

O tură cu bobul alpin costă 35 lei/bob – o persoană, 40 lei/bob – o persoană + un copil, iar una cu tiroliana nu mai mult, nici mai puțin de 20 lei.

 • Paintball

Apărut la începutul anilor ’80, Paintball-ul a cunoscut o adevarată explozie în ultimul deceniu, astfel încât era inevitabil ca zona Clujului să nu se bucure de trăirile oferite de practicarea acestui sport.

Echipa Alien Paintball aduce printre noi cel mai fain joc de echipă.

Acesta se desfășoară pe Terenul Alien-Woodsball (în Pădurea Hoia-Tăietura Turcului, Zona Muzeul Etnografic).

De asemenea, echipamentul pus la dispoziție de Alien Paintball este format din: 40 căști cu lentile anti-aburire, 40  markere Tippmann 98 Custom A.C.T., 80 butelii de  CO2 și 70 costume camuflaj impermeabile.

Toate acestea pentru o desfășurare cât mai realistă a jocului de paintball în pădure iar pentru ca jucătorii să fie în deplină siguranță și să beneficieze de confort maxim.

Pentru o experiență inedită pe terenul celor de la Alien Paintball, prețurile sunt astfel:

– 25 lei/persoană (o oră)

– 45 lei/persoană (două ore)

– 60 lei/persoană (trei ore)

– 90 lei/persoană (cinci ore)

Sursa: cluju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page