UBB A STABILIT MODALITATEA PROPRIE DE ORGANIZARE A ANULUI ACADEMIC 2021-2022
UBB A STABILIT MODALITATEA PROPRIE DE ORGANIZARE A ANULUI ACADEMIC 2021-2022

UBB A STABILIT MODALITATEA PROPRIE DE ORGANIZARE A ANULUI ACADEMIC 2021-2022

Modalitatea de organizare a anului universitar 2021-2022 va fi stabilită de către fiecare facultate în parte

„Noi am fi preferat să începem cu organizarea cursurilor față în față (clasic) pentru toată lumea, însă trebuie să avem în vedere prevederile legale cumulate cu toate condițiile pe care noi le putem oferi ca infrastructură academică pentru asigurarea protecției în pandemie.

Deși încurajăm scenariul clasic, fiecare facultate, în funcție de profil și de resurse, își va stabili scenariile aplicabile programelor proprii din cele trei stabilite de ministerul de specialitate (clasic – hibrid – online), pentru a se asigura atât o calitate crescută a actului academic, cât și protecția stării de sănătate a comunității UBB și a orașului.

Educația în regim clasic în pandemie nu se poate face cu orice preț! Accesul la educație în regim clasic este acceptabil doar în condițiile protecției neechivoce a sănătății și a vieții în condiții de pandemie”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, adăugând că, în perioada 15-17 septembrie 2021, fiecare facultate își va prezenta detaliat pe site-ul propriu scenariile alese, după aprobarea lor de către conducerea UBB.

La propunerea reprezentanților studenților, cazarea în cămine – pentru a se asigura cazarea unui număr cât mai mare de studenți, maxim unde se poate – se va face doar pentru studenții vaccinați și/sau pentru cei care se află în fereastra de protecție a trecerii prin boală (15-180 de zile de la trecerea prin boală).

De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, urmând ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței.

Având în vedere contextul pandemic, UBB își va actualiza și reactiva protocoalele epidemiologice pentru derularea în siguranță a actului academic și a cazării în cămine, acestea urmând a fi aprobate pentru a se putea implementa începând cu 27 septembrie 2021.

HCA poate fi consultata aici – HCA privind începerea anului universitar 2021-2022 

Sursa:NEWSUBB

Foto: NEWSUBB Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page