UBB Cluj va avea o bază științifică la malul Mării Negre
UBB Cluj va avea o bază științifică la malul Mării Negre

UBB Cluj va avea o bază științifică la malul Mării Negre

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va avea o bază științifică / academică la malul Mării Negre, în urma adjudecării unei clădiri situate în staţiunea Neptun. Adjudecarea a fost realizată în urma licitației organizate de către statul român (RA-APPS), fiind validată de  forurile UBB, în data de 14 iulie 2021.

Este vorba de complexul restaurant Dunărea, Lotul nr. 1, care conține o clădire cu demisol, parter și etaj, care are peste 40 de camere.

Astfel, a fost lansată o licitație de achiziție pentru atribuirea unui contract de atribuire servicii pentru lucrări de refuncționalizare și reabilitare Stațiunea de Cercetare Neptun, amplasată pe strada Trandafirilor, nr. 12, municipiul Mangalia. Valoarea estimată fără TVA este de 3.494.055,92 de lei (708.591,82 euro). […]

La întocmirea propunerii tehnice se va ține cont atât de serviciile de proiectare: Proiect tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, liste de cantități pentru execuția lucrărilor de construcții și instalații; Verificarea tehnică a documentațiilor conform Legii 10/1995; DTAC; Asigurarea asistenței tehnice a proiectantului pe tot parcursul executării lucrărilor; cât și de lucrările ce urmează a se executa, în baza proiectului:

Lucrări de arhitectură interioare sunt propuse la: – Subsol; – Parter – amenajare bucătărie nouă și laboratoare centrale, bibliotecă, sala de lectură, piscina, spații anexe; – Etaj – hol central, Dormitor nr. 1, Dormitor nr. 2, Dormitor nr. 3, laboratoare 2 – 3; – Vitrine aluminiu, ferestre și uși.

Potrivit reprezentanților universității, UBB are în prezent alte șase stațiuni de cercetare științifică: Stațiunea științifică Arcalia (județul Bistrița-Năsăud), Stațiunea Științifică Danubius (județul Caraș-Severin), Centrul de Cercetări Biologice din Jibou (județul Sălaj), Complexul Beliș (județul Cluj), Complexul Baru (județul Hunedoara), respectiv Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” (județul Hunedoara).

Sursa: focuspress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page