Un nou Hub de Educație și Inovație dedicat studenților UBB
Un nou Hub de Educație și Inovație dedicat studenților UBB

Un nou Hub de Educație și Inovație dedicat studenților UBB

Rețeaua de centre de excelență și inovare dezvoltată în jurul Universității Babeș-Bolyai continuă să se extindă.

Astfel, vineri, 8 decembrie 2023, Facultatea de Matematică și Informatică a UBB și Raiffeisen Bank România au lansat Think Tank Lab, un proiect adresat studenților UBB pasionați de tehnologie și de perspectiva de a dezvolta produse bancare de ultimă generație. Prin acesta, Facultatea de Matematică și Informatică continuă inițiativele şi proiectele care să ducă la o pregătire de specialitate de calitate a studenților, la introducerea şi dezvoltarea de soluţii creative în colaborare cu alte instituţii de învăţământ sau cu mediul de afaceri.

Studenții UBB înscriși în proiect vor beneficia de un program de training și mentorat care este susținut de experți în tehnologie din Raiffeisen Bank România. La finalul proiectului, cele mai inovatoare idei dezvoltate de echipele de studenți vor fi premiate de un juriu alcătuit din specialiști ai Raiffeisen Bank și ai universității. De asemenea, toți studenții participanți la program beneficiază de echivalarea stagiului de practică.

Cu ocazia lansării Think Tank Lab, Raiffeisen Bank România a inaugurat în cadrul Centrului Regional de Business din Cluj-Napoca un hub dedicat educației în domeniul tehnologiei și  inovației cu aplicabilitate în domeniul bancar, special creat pentru studenții UBB. Spațiul, special reamenajat, oferă experiențe de studiu și networking pentru studenții înscriși în program, astfel încât ei să poată colabora în echipe și dezvolta proiecte pe teme precum: banking sustenabil, aplicații și tehnologii cu impact în industria bancară folosind blockchain, inteligența artificială, banca viitorului, produse financiar-bancare pentru noua generație.

La eveniment au fost prezenți prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, conf. univ. dr. Christian Săcărea, prorector UBB,  și Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT la Raiffeisen Bank România, alături de studenți și alți invitați.

Articolul integral poate fi accesat din acest link.

Sursa: newsubbcluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page