Universitățile clujene sunt solidare Ucrainei
Universitățile clujene sunt solidare Ucrainei

Universitățile clujene sunt solidare Ucrainei

Universitățile din Cluj au găsit imediat diferite metode prin care pot ajuta refugiații ucraineni. 

Cu toate că suntem martorii unor evenimente tulburătoare, românii s-au mobilizat și nu au rămas neutri la suferința aproapelui.

Iată cum vor ajuta universitățile din Cluj-Napoca refugiații din Ucraina.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”

„Împreună cu colegii noștri, sprijinim autoritățile locale și județene și societatea civilă implicată, punând la dispoziție următoarele resurse, care vor fi utilizate în folosul cetățenilor ucraineni:

  • Locuri de cazare cu masă asigurată, în hotelurile universității (50 de camere)
  • Asistență medicală și stomatologică de urgență, consiliere psihologică, medicamente și materiale sanitare” conform unui comunicat publicat de UMF.

Universitatea Babeș-Bolyai

UBB sprijină profesorii, cercetătorii și studenții din Ucraina, pentru ca aceștia să reușească să își continue activitățile academice.

Prin centrele de specialitate UBB se sprijină persoanele ce sunt afectate direct de război și necesită ajutor în gestionarea emoțiilor.

Serviciul respectiv este deschis ucrainenilor și pot beneficia de el atât online, cât și fizic. 

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară

Universitatea noastră își afirmă solidaritatea față de Ucraina și cetățenii săi greu încercați în ultimele zile și pune la dispoziția persoanelor refugiate cazare și  masă în cadrul spațiilor deținute de USAMV Cluj-Napoca.

Ne declarăm și disponibilitatea de a oferi gratuit animalelor de companie ale persoanelor refugiate evaluări medicale și consult de specialitate la clinicile noastre veterinare, în baza unui act de identitate emis în țara vecină” conform unui comunicat publicat de USAMV.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

UTCN este alături de poporul ucrainean și își arată solidaritatea față de familiile îndurerate.

„În aceste momente de grea încercare prin care trec vecinii noștri, UTCN prin Centrul Universitar Nord din Baia Mare, pune la dispoziția celor care se retrag din calea conflagrației 200 de locuri de cazare în camere de 2 sau 4 persoane situate în căminele studențești din Baia Mare, precum și facilități de masă.

Spațiile de cazare au fost înscrise și într-o platformă națională, gestionată de Guvernul României pentru o mai bună utilizare/repartizare la nivel național”, au transmis reprezentanții UTCN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page