Veste mare pentru clujeni. U-BT Cluj-Napoca trece la un nou nivel. Va evolua în EuroCup în acest sezon.
Veste mare pentru clujeni. U-BT Cluj-Napoca trece la un nou nivel. Va evolua în EuroCup în acest sezon.

Veste mare pentru clujeni. U-BT Cluj-Napoca trece la un nou nivel. Va evolua în EuroCup în acest sezon.

În cursul zilei de joi (16.06.2022) a avut loc o întrunire a board-ului Euroligii, entitatea care organizează atât competiția supremă de pe Bătrânul Continent, cât și EuroCup. Clubul nostru a aplicat pentru un wildcard în EuroCup, iar în urmă cu puține momente am primit acceptul.

Astfel, campioana României va evolua în a doua întrecere ca valoare din Europa. De asemenea, echipele din Rusia au fost excluse din Euroligă și EuroCup în contextul războiului din Ucraina. În consecință, formațiile participante în EuroCup sunt următoarele:

Buducnost Voli Podgorica (Muntenegru), Cedevita Olimpija Ljubljana (Slovenia), Dolomiti Energia Trento (Italia), Frutti Extra Bursaspor (Turcia), Gran Canaria (Spania), Hamburg Towers (Germania), Hapoel Tel Aviv (Israel), JL Bourg en Bresse (Franța), Joventut Badalona (Spania), Lietkabelis Panevezys (Lituania), London Lions (Anglia), Pallacanestro Brescia (Italia), Paris Basketball (Franța), Prometey (Ucraina), Promitheas Patras (Grecia), Ratiopharm Ulm (Germania), Slask Wroclaw (Polonia), Turk Telekom Ankara (Turcia), Umana Reyer Veneția (Italia) și U-Banca Transilvania.

Branko Cuic, director sportiv executiv U-Banca Transilvania

În primul rând, mă bucur foarte tare pentru clubul nostru, pentru organizația noastră, pentru fani și pentru baschetul românesc. Munca noastră a fost apreciată și putem să jucăm în 7Days EuroCup. Noi am fost mulțumiți de prestația și de expunerea noastră din Basketball Champions League. Totuși, aici vom avea cel puțin 18 meciuri și e un mare pas înainte. Va fi ocazia să oferim publicului clujean niște meciuri mai tari acasă. Ne dorim să facem față competiției și promitem la toată lumea că ne vom ridica la nivelul întrecerii.

Sursa: efainlacluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page