Absolvenții UMF Cluj, în top la concursul național de rezidențiat
Absolvenții UMF Cluj, în top la concursul național de rezidențiat

Absolvenții UMF Cluj, în top la concursul național de rezidențiat

În urma concursului național de rezidențiat din 21 noiembrie 2021, absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au avut cea mai mare rată de promovabilitate, dar și cele mai mari punctaje. 

UMF Cluj-Napoca se poziționează pe primul loc în topul universităților de profil, fiind urmată de UMF „Carol Davila” din București. 

Din cei peste 1.600 de candidați înscriși la centrul de examinare din Cluj-Napoca, au promovat:

Candidați absolvenți ai promoției 2021:

 • Medicină – 97,89%
 • Medicină Dentară – 95,79%
 • Farmacie – 94,5%

Candidați absolvenți din toate promoțiile:

 • Medicină – 92,75%
 • Medicină Dentară – 86,49%
 • Farmacie – 91,46%

Absolvenții universității de medicină și farmacie clujene au avut și cele mai bune rezultate la grilele de concurs. 

Astfel, aceștia au obținut cele mai multe punctaje de peste 800, la toate cele trei domenii:

 • Medicină – 45,76%
 • Medicină dentară – 52,69%
 • Farmacie – 11,11%

Suntem mândri de absolvenții noștri, care au reușit să obțină rezultate atât de bune la concursul de rezidențiat, în ciuda contextului dificil din ultimii doi ani. Îi felicit pe noii noștri colegi rezidenți, dar și pe cadrele didactice care i-au pregătit și i-au îndrumat pe parcursul anilor de studiu.

a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Concursul național de intrare în rezidențiat s-a desfășurat în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore.

Potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sănătății, punctajul minim de promovare a examenului de rezidențiat a fost de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru fiecare domeniu.

La nivel național, un număr record de 12.564 de candidați au concurat pentru cele 6.311 locuri și posturi oferite de Ministerul Sănătății în cele trei domenii de pregătire:

 • 3.942 de locuri și posturi pentru domeniul medicină
 • 1.190 de locuri pentru medicină dentară
 • 1.087 de locuri pentru farmacie
 • 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

Ulterior, numărul locurilor pentru domeniul medicină a fost suplimentat cu 418 locuri în specialitățile deficitare (anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, radiologie medicală, medicină de familie).

 Repartiția rezidenților a avut loc în perioada 5-8 decembrie 2021, în baza punctajului obținut la examen.

Concurența a fost acerbă, deoarece numărul locurilor scoase la concurs a fost mult mai mic comparativ cu cel din 2020.

În urma repartiției candidaților care au promovat examenul de rezidențiat, la UMF „Iuliu Hațieganu” au fost repartizați 678 de noi rezidenți.

Aceștia și-au început stagiile de pregătire și activitatea în cadrul clinicilor de îndrumare metodologică începând cu data de 1 ianuarie 2022.

a precizat conf. dr. George Dindelegan, prorector responsabil cu activitățile de rezidențiat, studii postuniversitare și activitatea de ambulator și spital din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Sursa: Cluju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page