Aplicația prin care poți cumpăra alimente care se apropie de expirare
Aplicația prin care poți cumpăra alimente care se apropie de expirare

Aplicația prin care poți cumpăra alimente care se apropie de expirare

Gregoire Vigroux, business angel și antreprenor, alături de Diego Roy de Lachaise, fost Senior Tech Consultant la KPMG și Zsolt Kadar, fost executiv Apple, au lansat bonapp.eco.

Aplicația conectează consumatorii și comercianții ale căror alimente se apropie de data de expirare și are ca scop combaterea risipei.

Produsele respective vor fi vândute la prețuri mai mici cu 40%-80%.

Compania se va extinde la Cluj și în alte orașe din România.

În fiecare oraș, compania va angaja o echipă de vânzări, dar și City Managers, potrivit ZF.

La nivel global se irosește 40% din cantitatea totală de alimente, conform World Wildlife Fund. Numai risipa de alimente este cauza pentru 10% din emisiile de gaze cu efect de seră, la nivel mondial. Pe lângă exacerbarea schimbărilor climatice, risipa alimentară provoacă pierderi semnificative retailerilor.

În România, într-o țară în care mâncarea este scumpă, sunt aruncate anual 5 milioane de tone de alimente. Consumatorii români își alocă aproape 40% din buget pentru alimente și băuturi! bonapp.eco transformă aceste provocări de mediu, economice și sociale într-o oportunitate de afaceri durabilă, în beneficiul tuturor.

Soluția noastră este un câștig pentru consumatori, un câștig pentru comercianții de produse alimentare și un câștig pentru planetă.

a spus Gregoire Vigroux, co-fondatorul aplicației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page