BOSCH, una dintre cele mai mari companii găzduite de Parcurile Industriale TETAROM a împlinit 10 ani de activitate
BOSCH, una dintre cele mai mari companii găzduite de Parcurile Industriale TETAROM a împlinit 10 ani de activitate

BOSCH, una dintre cele mai mari companii găzduite de Parcurile Industriale TETAROM a împlinit 10 ani de activitate

Octavian Fodor, Directorul General Adjunct, ne spune cum se prezintă TETAROM SA la final de 2023.

1. Suntem la final de an 2023. Tocmai ați celebrat 10 ani alături de unul dintre cele mai cunoscute nume din economia locală clujeană și nu numai: compania germană Bosch, unul dintre cei mai mari clienți ai TETAROM. Ne puteți face un scurt bilanț?

Săptămâna aceasta, în data de 16 am aniversat 22 de ani de activitate, noi TETAROM. Au fost ani plini de provocări, de muncă susținută dar și de frumoase realizări.

Cât despre Bosch, sunt peste 10 ani de când drumurile noastre, cel al Tetarom și Bosch s-au intersectat și apoi s-au unit. La o astfel de aniversare nu poți decât să faci o scurtă introspectivă, un mic bilanț și să numeri realizările. 

Când spui BOSCH Cluj, îți vin în minte: seriozitate, cultura muncii, produse excepționale, cea mai mare valoare de investiții din Parcurile Industriale, cei mai mulți angajați,  unul dintre cei mai iubiți locatari din Tetarom.

Profesionalismul, deschiderea celor de la BOSCH față de orașul care îi găzduiește, recunoștința, înțelegerea de care dau dovadă în relațiile lor cu mediul de afaceri clujean dar și în relația cu noi cei din Tetarom, ne fac să îi apreciem și să le mulțumim. 

Am fost alături de ei, de la început, în mod constant și noi și Consiliul Județean și am încercat să facem totul pentru a-i ajuta și chiar dacă unele lucruri s-au mișcat mai greoi și s-au finalizat puțin mai târziu decât trebuia, au apreciat implicarea și strădaniile noastre de a-i face să se simtă ACASĂ.

Cred că există în lume foarte puține orașe, locații, cu oameni mai fericiți, mai mulțumiți de tot ceea ce a realizat Bosch pentru comunitatea locală, decât Cluj-Napoca! Sunt în top 5 angajatori în România, unul dintre cei mai doriți angajatori. Se dezvoltă, au fost desemnați compania cu amprentă de carbon zero în 2022, investesc masiv în inovare în centrul lor de Engineering de la Cluj, care numără peste 1000 de angajați.  Nu există mașină în lume care să nu aibă cel puțin o componentă BOSCH în ea și mai mult, una făcută la Jucu. 

Sunt succese care au marcat comunitatea, orașul, județul nostru și nu în ultimul rând, România. Acest lucru a fost susținut și de către domnul Director General al Bosch România, Mihai Boldijar, marți la aniversarea celor 10 ani de activitate BOSCH la CLUJ. 

Urmează proiecte frumoase, așteptate, care se vor concretiza în viitorul nu foarte îndepărtat. Unul dintre acestea este construcția pasajului de trecere peste calea ferată, reabilitarea drumurilor, pentru a le face șederea cât mai plăcută aici și pentru a le ușura activitatea. 

Legat de celelalte activități ale noastre în anul care e aproape pe sfârșite, am demarat proiectul legat de tranziția spre clădiri eficiente energetic prin montarea panourilor fotovoltaice. Parcurile noastre industriale sunt aproape pline. Mai avem doar câteva birouri de închiriat în Tetarom I. Ne concentrăm atenția pe clienții noștri și pe noul proiect Tetapolis.

2. Parcul Științific Tetapolis. Ce se mai aude despre acest proiect? În ce stadiu se află?

Încercăm să ne instruim, să ne pregătim pentru demararea lui. Am participat la Întâlnirea Mondială IASP (Asociația Mondială a Parcurilor Științifice și a Zonelor de Invoare) de la Luxembourg, unde am legat contacte importante, am învățat de la cei care au deja operaționale astfel de parcuri științifice. Cuvintele de bază sunt: ECOSISTEME DE INOVARE.

Este necesar să ne adaptăm noilor provocări pe care lumea, tehnologia și societatea în general le prezintă.

Parcurile științifice și zonele de inovare din întreaga lume funcționează fiecare în propriul context local și în cadrul propriului ecosistem regional de inovare, dar toate se confruntă cu aceleași megatendințe globale. La ceaste provocări trebuie să facem față și noi.

Tetapolis are deja Studiul de Fezabilitate elaborat. Așteptăm aprobarea PUZului pentru a putea demara Proiectul Tehnic și identificarea surselor de finanțare. Deja participăm activ în sensul acesta în webinarii organizate de IASP pentru ane familiariza cu programele de finanțare și noutățile apărute.

Tetapolis va fi un succes, vă asigur! Și va fi doar începutul!

3. În contextul economic intern care afectează și economiile locale, implicit și Clujul (ex: măsurile fiscale de austeritate pe care guvernul se pregătește să le impună și  cel geopolitic delicat (război la graniță) în care este angrenată indirect și România, ce planuri aveți pentru 2024? Ce face tetarom pentru a-și păstra clienții existenți și pentru a atrage alții noi? 

Da. Situația economică compălicată și contextul european și internațional delicat (razboiul din Ucraina și recesiunea economică mondială) ne obligă să fim foarte atenți cu chiriașii noștri, să ne facem calcule precise pentru a nu afecta activitatea lor și a noastră implicit, să încercăm să îi sprijinim cu tot ceea ce putem. Am făcut-o și în pandemie o vom face și acum. 

Nu am mărit prețul chiriilor, am oferit cele mai bune prețuri de pe piață la energie, ne diversificăm serviciile, modernizăm clădirile transformându-le în clădiri eficiente energetic, venim în întâmpinarea lor cu servicii pe care le solicită, încercăm să îmbunătățim infrastructura, să o reparăm. Am organizat împreună cu Consiliul Județean Cluj, campanii de screening pentru angajații din parcuri, pentru doamne (testare gratuită pentru HPV, cancer, campanie donare de sânge, pe perioada verii am organizat în Tetarom I o piață volantă cu produse locale, în parteneriat cu Asociația „Produs de Cluj” și Primăria Cluj-Napoca.

Anul viitor va începe și contrucția pasajului peste calea ferată și peste DN, la Jucu. Va fi făcută din fonduri PNRR. Ne-am zbătut mult și am făcut tot ceea ce ține de noi, alături de Consiliul Județean, ca acest proiect și pasajul peste calea ferată de la Tăietura Turcului să fie realizate.  Și vor fi. Așa va crește calitatea vieții și vom avea și noi chiriași mai fericiți. Dacă ei prosperă și sunt mulțumiți și noi Tetarom și Clujul va avea de câștigat. E un parteneriat win-win.

În prag de Sărbători, bilanțul 2023 arată bine și suntem, în general, mulțumiți de cum ne-am desfășurat activitatea în 2023. De aceea permiteți-mi să le urez tuturor clienților noștri, întregii familii TETAROM, colaboratorilor noștri din Consiliul Județean Cluj și din mediul de business clujean dar și tuturor clujenilor: un sincer „La Mulți ani!”,  „Prosperitate în 2024!” , „Sărbători cu Pace!”

Sursa: Comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page