Caravana UBB și studenția la Cluj.
Caravana UBB și studenția la Cluj.

Caravana UBB și studenția la Cluj.

Cum poți afla cel mai bine ce îți rezervă viitorul academic, dacă nu chiar de la studenți?


Sărbătorind 10 ani de activitate, Caravana UBB este un proiect marca OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai), prin care voluntarii organizației aduc mai aproape de liceeni oferta educațională a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, precum și din extensia universitară Reșița. 


În fiecare an, voluntarii OSUBB se pregătesc să meargă în deplasări în cât mai multe orașe din toată țara, precum și în Republica Moldova. Anul acesta deplasările au loc în perioada 6 martie – 30 aprilie, timp în care se dorește să se ajungă la cât mai mulți elevi, pentru a le prezenta cu adevărat ce înseamnă să fii student la Cluj și mai specific în cadrul UBB.


Voluntarii facilitează prezentări elevilor, unde discută despre Universitatea Babeș Bolyai, despre cele 22 de facultăți ale sale, extensii universitare, metodele de admitere, burse, carduri nebancare, dar și de facilitățile oferite, ce vin în ajutorul viitorilor studenți, pentru a le face mai ușoară șederea la Cluj: cămine, spălătorie, cantine, bibliotecă etc.

Viața de student vine și cu multe oportunități, care fac studenția mult mai atractivă și distractivă. În Cluj au loc nenumărate evenimente de anvergură (TIFF, Transylvania Open, Techsylvania, Untold, Electric Castle etc.), unde studenții pot face voluntariat sau chiar lucra. În prezentare sunt cuprinse toate aceste aspecte, iar voluntarii sunt pregătiți să răspundă elevilor la toate curiozitățile pe care le au.


Noutatea proiectului Caravana UBB din acest an este organizarea Târgului Facultăților din UBB, care va avea loc în data de 22 aprilie. Voluntarii OSUBB doresc să creeze un loc unde să se regăsească reprezentanți de la toate facultățile, iar elevii din întreaga țară să poată veni pentru a avea contact direct cu profesorii și studenții de la facultatea preferată. Târgul Facultăților este cadrul ideal pentru a avea un prim contact cu lumea universitară, a afla lucruri noi și a desluși întrebările existente referitoare la acest nou capitol, studenția. Mai multe detalii despre Târgul Facultăților se vor anunța pe paginile de Facebook și Instagram ale proiectului.

Caravana UBB este unul dintre proiectele organizate de către Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), un ONG constituit la nivel de Universitate, care este alături de studenții de la toate facultățile din UBB și care se focusează pe reprezentarea studențească.

Sursa: comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page