Cea mai modernă școală specială se construiește la Cluj
Cea mai modernă școală specială se construiește la Cluj

Cea mai modernă școală specială se construiește la Cluj

Proiectul Consiliului Județean Cluj privind edificarea, cu fonduri europene, a noului sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, din Cluj-Napoca, înaintează în ritm alert.

A fost finalizată demolarea corpurilor de clădire existente și au demarat lucrările de construire la corpul nou, ce va fi structurat pe trei zone de funcțiuni distincte.

  • Tronsonul 1 – un regim de înălțime P+2E, care va cuprinde spațiile administrative și medicale, este realizat în proporție de 100% pe partea de structură și pe cea de zidărie, continuând, totodată, operațiunile la finisaje. De asemenea, instalațiile electrice și sanitare sunt, în prezent, executate în proporție de 80%;
  • Tronsonul 2 – regim de înălțime S+P+3E, în care vor fi amenajate cele aproximativ 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare, este materializat în procent de 55%, fiind, astfel, efectuate în totalitate săpătura generală a subsolului și structura sa;
  • Tronsonul 3 – format din S+P+1E și compus din blocul alimentar – bucătărie și sala de mese, precum și din spațiile pentru activități sportive și de terapie, este concretizat în proporție de 70%.

O grădină senzorială va fi amplasată pe acoperiș, va avea și un spațiu special destinat hidroterapiei, precum și un loc de joacă și pentru activități în aer liber.

Valoarea lucrărilor este de 14.160.963 de lei fără TVA, termenul estimativ de finalizare fiind luna aprilie a anului 2023.

Sursa: E fain la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page