Centru destinat victimelor violenței domestice, la Cluj
Centru destinat victimelor violenței domestice, la Cluj

Centru destinat victimelor violenței domestice, la Cluj

Consiliul Județean Cluj a sprijinit protejarea victimelor violenței domestice prin realizarea acestei locuințe protejate, a cărei locație nu este dezvăluită publicului larg.

Consiliul Județean Cluj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj anunță faptul că la Cluj a devenit pe deplin funcțional un centru destinat victimelor violenței domestice. Acesta a fost înființat și operaționalizat în cadrul proiectului european ”VENUS – împreună pentru o viață în siguranță!” destinat combaterii acestei forme de violență prin crearea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate.

În cadrul acestui spațiu, Consiliul Județean și D.G.A.S.P.C. Cluj au înființat un serviciu social complex, dotat cu un cabinet de consiliere vocațională și grup de suport pentru victime. Spațiul este destinat unui număr de șase victime ale violenței domestice, perioada de găzduire fiind de până la un an.

Pentru a beneficia de serviciile și îngrijirea oferite de centru, persoanele trebuie să aibă calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale/sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate, pe care victima le are cu celelalte persoane.

Informații suplimentare referitoare la acest proiect destinat găzduirii, informării, consilierii și sprijinirii în vederea adaptării victimelor violenței domestice la o viață independentă și activă pot fi obținute prin contactarea specialiștilor DGASPC Cluj: Seicean Simona și Eniko Gergely, la telefon 0786375153 și e-mail: [email protected].

Sursa: E fain la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page