Cinema ARTA aduce publicul înapoi în sălile de cinema
Cinema ARTA aduce publicul înapoi în sălile de cinema

Cinema ARTA aduce publicul înapoi în sălile de cinema

Cinema ARTA participă alături de alte 7 cinematografe din lume într-un proiect de cinema alternativ, în perioada 28 aprilie – 9 iunie 2022.

Proiectul, numit Cinema of Commoning, inițiat de bi’bak și Sinema Transtopia (Berlin, Germania) este implementat de către cinematograful din Cluj, alături de cinematografe partenere din Bangkok, Dubai, Jakarta, Luanda, Istanbul, Santiago de Chile.

Cinema of Commoning cuprinde organizarea unui program de filme, în toate cele 8 cinematografe partenere. Această acțiune urmărește transformarea cinematografului într-un spațiu transnațional pentru practici artistice și sociale, spațiu al discursului public, agent al memoriei culturale și ca un loc pentru conservarea și distribuirea filmelor mai puțin accesibile. 

Proiectul se desfășoară în două etape:

  • un program de filme curatoriat colectiv, unde fiecare cinema propune un câte un film, iar selecția celor 8 filme va fi proiectată în cele 8 cinematografe partenere;

  • în luna iunie, un simpozion de trei zile va reuni inițiativele partenerilor, profesioniști din domeniu și cinefili la Berlin, pentru a dezvolta mai departe concepte și strategii pentru spații sustenabile dedicate filmului. 

Programul proiecțiilor de la Cluj:

  • 28 aprilie, 21:00 – Remake, Remix, Rip-Off ;
  • 5 mai, 18:00 – The Emperor’s Naked Army Marches On + discuții cu Conf. Dr. Ciprian Mihali ;
  • 12 mai, 21:00 – One Hundred Children Waiting for a Train și Majub’s Journey  ;
  • 19 mai, 18:00 – Beyond My Steps + discuții cu Charles Wratto, președintele organizației Center for Peace and Violence Prevention și fondatorul Dance Romania ;
  • 26 mai, 18:00 – Behind the Flickering Light: The Archive ;
  • 2 iunie, 18:00 – A World Not Ours + discuții cu Asist.Univ.Dr. Anatolie Coșciug ;
  • 9 iunie, 18:00 – Cinema, mon amour + discuții cu echipa Cinema ARTA.

Biletele s-au pus deja în vânzare și se pot achiziționa de pe www.cinema-arta.ro. Prețul biletului pentru un film este de 20 de lei, preț întreg, și 15 lei redus. Prețul unui abonament care include toate proiecțiile este de 60 de lei, preț întreg și 45 lei preț redus (elevi, studenți, seniori). 

Mai multe detalii despre eveniment, aici.

Sursa: Cluj.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page