Cluj-Napoca sprijină Ucraina și Republica Moldova
Cluj-Napoca sprijină Ucraina și Republica Moldova

Cluj-Napoca sprijină Ucraina și Republica Moldova

Sursa: Facebook

Cluj-Napoca oferă 175.000 de euro pentru alimente, medicamente, produse de igienă și materiale de suport pentru Ucraina și Republica Moldova.

În ședința ordinară a Consiliului local din 4 aprilie a fost aprobat sprijinul pentru localitățile Solotvino (Ucraina), Novovolynsk (Ucraina), Chișinău (Republica Moldova), Ungheni (Republica Moldova) și Cahul (Republica Moldova) în contextul generat de fluxul de persoane provenite din zona conflictului armat din Ucraina. 

Sumele vor fi utilizate pentru achiziționarea de materiale suport: alimente, medicamente, produse suport și electrocasnice (boilere electrice, plite, fierbătoare de apă).

În semn de solidaritate cu eforturile depuse atât de autoritățile locale cât și de societatea civilă, municipiul Cluj-Napoca s-a alăturat demersurilor pentru a asigura suport cetățenilor greu încercați de conflictul din Ucraina. 

Le mulțumesc, pe această cale tuturor pentru implicarea exemplară de până acum! Acesta este un maraton, nu un sprint!

Finanțarea se va realiza din fondul de rezervă bugetară, aflat la dispoziția Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. 

Din această sumă, 60.000 de euro provin de la orașul înfrățit Dijon, Franța”, a transmis primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page