Consiliul Județean al Elevilor solicită măsuri clare privind educația
Consiliul Județean al Elevilor solicită măsuri clare privind educația

Consiliul Județean al Elevilor solicită măsuri clare privind educația

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat o petiţie intitulată „Nu mai jucați ping-pong cu educația din România!”, petiţie care a strâns peste 35.000 de semnături în doar o zi de la lansare.

Elevii îşi doresc să participe în siguranţă la orele de curs, să fie evaluaţi obiectiv şi să beneficieze de actul educaţional la calitatea sa ideală.

Petiţia propune mai multe aspecte, precum:

  • introducerea unui algoritm de calcul care să stea la baza deciziei privind funcționarea școlilor
  • suspendarea organizării tezelor în semestrul I al acestui an școlar
  • înlocuirea acestora cu evaluări sumative cu subiect unic pentru toate clasele
  • regândirea procesului de administrare a testelor non-invazive pe bază de salivă, astfel încât acestea să poată fi folosite în spațiul școlar şi multe altele.

La aproape doi ani de la începutul pandemiei, elevii nu beneficiază de un set de măsuri clare ce ar asigura predictibilitatea decizională din unitățile de învățământ.

Elevii își doresc un mediu sigur în care să înveţe, un mediu care să le permită să urmărească actul educaţional la capacitate maximă, un mediu care să le permită să interacţioneze şi să fie în siguranţă.

Petiţia Consiliului Naţional al Elevilor poate fi consultată aici, iar elevii clujeni îndeamnă cât mai mulţi elevi, părinţi şi profesori care îşi doresc o schimbare să o semneze.

„Domnule Ministru, când vom putea fi testaţi gratuit în instituţiile de învăţământ cu rezultate care chiar să reflecte situaţia noastră în raport cu virusul COVID-19?

Cum vor susţine lucrările semestriale elevii care se află în regim de învăţare online în perioada destinată lor? Care este rolul lucrărilor semestriale simplu notate în condiţiile în care elevii au interschimbat în acest semestru învăţământul online şi cel fizic după zeci de criterii diferite? Vaccinarea în rândul tinerilor este esenţială, iar accentul pus pe aceasta tinde tot mai mult spre 0. Doi ani au trecut de când ne aflăm în această stare şi nu s-a schimbat nimic. Criteriile de funcţionare a instituţiilor de învăţământ se schimbă la fiecare pas, iar noi ne prefacem că totul e roz şi merge bine. Astăzi am realizat un sondaj de opinie între reprezentanţii elevilor clujeni. Vă invit să urmăriţi mai jos care sunt concluziile trase de ei şi de colegii pe care îi reprezintă, în raport cu situaţia în care ne aflăm.”  – spune Rareş Cotoi, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

„Consider că inițiativa Consiliului Elevilor este de bun augur, sens în care mă raliez acestui demers. În opinia mea, interesul tuturor elevilor din această țară primează înaintea oricăror decizii politice.(…) Am centralizat astăzi toate opiniile colegilor, iar în urma acestui demers a rezultat că, în proporție de 100% colegii mei sunt de acord cu suspendarea tezelor pe semestrul 1 al acestui an școlar și înlocuirea lor cu evaluări sumative…” declară Radu Maier, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional „George Coşbuc” Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page