„Delta Transilvaniei”, destinația ideală pentru un sfârșit de săptămână

Cea mai mare întindere de stuf din România, după Delta Dunării, alături de cel mai adânc lac natural dulce al României formează, în Județul Cluj, o aşa numită „deltă” a Transilvaniei, o zonă de o frumuseţe aparte.

Stufaris Sic adăpostește și asigură condiții de hrană, cuibărire și viețuire pentru o mare diversitate de păsări migratoare. Stufărișurile de la Sic reprezintă o rezervație naturală aflată în județul Cluj, din comuna Sic. De ce i se spune Delta Transilvaniei? Pentru că aici vei găsi cea mai mare întindere de stuf din România, după Delta Dunării. Tot aici se regăsesc zone de stepă, pajiști, zone mlăștinoase și iazuri.

Locul este o arie naturală protejată din anul 1974, în anul 2000 devenind rezervaţie naturală de interes naţional. Altfel spus, biodiversitatea e la ea acasă, iar dacă ești pasionat de natură, atunci locul acesta e pentru tine. Poți urmări păsările care își găsesc casa aici ori poți doar să te plimbi și să te bucuri de liniște.

O punte de lemn îngustă își face drum printre papură și stufăriș și îți permite să admiri toată rezervația în liniște. Plimbă-te și asculta sunetul naturii, iar când simți nevoia, fă un popas la unul dintre cele două foișoare de lemn. Dacă vrei o priveliște mai de ansamblu, un turn te așteaptă să-l urci pentru a face cele mai faine poze. Stufărișurile de la Sic sunt un loc ideal în care să petreci o zi de relaxare, în care să uiți de griji și să te bucuri de peisajul pitoresc.

Sursa: silstrips.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *