Finanțări nerambursabile pentru acțiuni culturale și sportive
Finanțări nerambursabile pentru acțiuni culturale și sportive

Finanțări nerambursabile pentru acțiuni culturale și sportive

Începând cu data de 14.02.2022, până în data de 16.03.2022 se pot depune cereri privind acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiectele structurilor sportive și pentru proiecte culturale.

Pentru proiectele sportive, pot depune pentru finanțare: 

  • Federațiile de specialitate
  • Asociațiile județene pe ramura de sport
  • Cluburile sportive (persoane juridice de drept privat, fără scop lucrativ sau persoane juridice de drept public care depun o propunere de proiect

Bugetul programului pentru această sesiune de finanțare a activităților/acțiunilor sportive din cadrul programelor „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”, în anul 2022, este de 10.450.000 lei. 

Finanțarea asigurată de Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului.”, transmite Dan Tarcea, viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca.

Evaluarea și selecția dosarelor va avea loc în perioada 17.03 – 28.03, iar în perioada 29.03 – 31.03, solicitanții vor avea posibilitatea de a depune contestații. 

Soluționarea contestațiilor va fi realizată de Comisia mixtă de soluționare a contestațiilor, în condițiile legii.

Pentru proiectele culturale, pot depune persoanele fizice sau persoanele juridice fără scop patrimonial a unor activități non-profit, care să contribuie la realizarea unor acțiuni sau programe de interes public general, regional sau local.

“Proiectele culturale vor fi depuse la unul din următoarele domenii/linii de program:

   • 6.1. Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;

   • 6.2. Proiecte de tineret;

   • 6.3. Proiecte culturale regionale;

   • 6.4. Proiecte culturale locale;

   • 6.5. Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”;

   • 6.6. Proiecte în cadrul „European Year of Youth”;

   • 6.7. Proiecte cu caracter social.

Bugetul pentru această sesiune la domeniile/liniile de program de la punctele 6.1, 6.2, 6.3 și 6.4, 6.5, 6.6 este de 10.750.000 lei. 

Pentru proiectele de la domeniul/linia de program 6.7 este de 500.000 lei. 

Finanţarea asigurată de Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului.”, anunță Dan Tarcea.

Depunerea cererilor pentru ambele categorii se face în perioada 14.02 – 16.03, la Registratura Primăriei Municipiului Cluj-Napoca (strada Moților nr.7) sau online, pe site-ul Primăriei, accesând următorul link: 

Evaluarea și selecția dosarelor depuse se va realiza în perioada 17.03 – 04.04, de către Comisia de analiză și selecție a proiectelor. 

În perioada 05.04. – 07.04, solicitanții vor putea depune contestații. 

Mai multe detalii despre condițiile de finanțare și despre calendarul depunerii proiectelor pot fi consultate pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page