Începe „bătălia cărților”. Concursul de la Biblioteca „Octavian Goga” din Cluj, deschis de scriitorul Alex Moldovan.
Începe „bătălia cărților”. Concursul de la Biblioteca „Octavian Goga” din Cluj, deschis de scriitorul Alex Moldovan.

Începe „bătălia cărților”. Concursul de la Biblioteca „Octavian Goga” din Cluj, deschis de scriitorul Alex Moldovan.

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca lansează cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia cărților”, care are ca scop promovarea lecturii de plăcere în rândul copiilor și adolescenților, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Cluj.

Concursul se va derula în perioada martie-septembrie 2023, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară, dar și la Chișinău, în Republica Moldova.

Începe „bătălia cărților”. Concursul de la Biblioteca „Octavian Goga” din Cluj, deschis de scriitorul Alex Moldovan

Concursul cu sloganul Lectura te face învingător! este organizat pentru două categorii de vârstă: copii de la 11 la 13 ani, adolescenți de la 14 la 18 ani, iar pentru adulți se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice.

Participanţii au de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o „Fişă de lectură” pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în Carnetul de lectură. La final, cartea cu cel mai mare număr de puncte este desemnată Cartea anului.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 22 martie 2023, ora 12.00, și îl are ca invitat pe scriitorul și traducătorul Alex Moldovan.

De la distanță, prin intermediul tehnologiei, vor adresa un îndemn la lectură autoarele a două titluri incluse în concurs, Lavinia Braniște și Ruta Sepetys.

Finala concursului „Bătălia cărților” va avea loc în luna noiembrie 2023 şi va cuprinde: dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, jurizarea şi festivitatea de premiere.

Înscrierea se poate face la sediul central şi la filialele de cartier, iar lista titlurilor pentru fiecare categorie de vârstă este disponibilă pe site-ul bibliotecii  și pe pagina de Facebook a concursului.

Sursa: cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page