Începe TIGF2022 – ediție aniversară

Festivalul Internațional de Chitară Transilvania, unul dintre cele mai importante evenimente cultural muzicale în materie de chitară din țară, va începe pe data de 30 august 2022, în Cluj-Napoca. Festivalul este organizat de către Asociația de Chitară Transilvania în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca

Între 30 august și 4 septembrie 2022, organizatorii vă invită să luați parte la evenimentele din cadrul festivalului, desfășurat în acest an într-un format hibrid. Recitalurile festivalului susținute de maeștri internaționali se vor desfășura începând din 31 august la Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima și vor fi accesibile publicului larg, atât prin asistență directă, cât și prin transmisiunile de livestreaming pe pagina de Facebook a festivalului. În deschiderea recitalurilor vor concerta și tineri laureați ai edițiilor anterioare.

Printre artiștii ediției care vor concerta pe scena clujeană și care vor susține de asemenea și cursuri de măiestrie, se numără figuri importante ale școlii chitaristice naționale și internaționale, precum: Aleksa Šarčević (Serbia), Belmin Okanovic (Bosnia și Herțegovina), Bogdan Mihăilescu (România), Chinnawat Themkumkwun (Thailanda), Giulia Ballaré (Italia), Lovro Peretić (Croația), Sergiu Hudrea (România) și Tudor Niculescu-Mizil (România).

În concursurile de chitară clasică solo și muzică de cameră, precum și la cursurile de măiestrie, s-au înscris peste 100 de participanți, din 12 țări: Bulgaria, Costa Rica, Italia, Kosovo, Macedonia, Mexic, România, Rusia, Serbia, Spania, Thailanda și Statele Unite ale Americii. De asemenea, în juriile concursului vor lua parte peste 30 de chitariști, profesori și compozitori din 12 țări. Concursurile vor fi transmise pe canalul de YouTube (https://www.youtube.com/user/transilvaniaguitar/) și pe pagina de Facebook ale festivalului (https://www.facebook.com/tigfcj).).

Vă așteptăm alături de noi, online pe rețelele de socializare, cât și la concertele ce vor avea loc la Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

Împreună celebrăm 20 de ani de TIGF la Cluj!

Sursa: ilikecluj.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *