Un nou spital pediatric, la Cluj. Se construiește cu fonduri europene, prin PNRR
Un nou spital pediatric, la Cluj. Se construiește cu fonduri europene, prin PNRR

Un nou spital pediatric, la Cluj. Se construiește cu fonduri europene, prin PNRR

Proiectul spitalului pediatric monobloc prinde contur la Cluj. Consiliul Judeţean a anunțat că a primit studiul de fezabilitate și că va depune proiectul pentru finanțare prin PNRR. 

Consiliul Județean Cluj a primit studiul de fezabilitate (S.F.) pentru Spitalul Pediatric Monobloc, care ar urma să fie construit în următorii ani la Cluj.

În această etapă documentația este analizată de către specialiștii din cadrul instituției, urmând ca în cel mai scurt timp posibil indicatorii tehnico-economici aferenți primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei să fie supuși aprobării plenului forului administrativ județean.

Acest nou pas înainte survine recentei aprobări de către Consiliul Local, în ședința extraordinară ce a avut loc miercuri, 24 august, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al viitorului spital, subliniază reprezentanții instituției.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, susține că instituția pe care o conduce a reușit să parcurgă repede etapele procedurale, astfel că în perioada imediat următoare va va fi depus proiectul pentru obținerea de fonduri europene.

Suntem într-un stadiu avansat cu această investiție majoră prin care vom construi cea mai modernă unitate medicală pediatrică din țară. Am impus și am obținut un ritm extrem de rapid de parcurgere a etapelor procedurale astfel încât în perioada imediat următoare vom depune proiectul în vederea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătății

Va costa cel puțin 150 de milioane de euro

Până în acest moment au fost parcurse etape importante în ceea ce privește proiectul forului administrativ județean de edificare a primului spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică.

Cele mai relevante dintre acestea se referă la desemnarea câștigătorului concursului internațional de soluții pentru proiectare și semnarea contractului aferent, primirea anteproiectului/proiectului preliminar, precum și avizarea favorabilă, de către Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Primăriei municipiului Cluj-Napoca a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al viitorului edificiu medical.

Costurile au fost inițial estimate la aproximativ 150 de milioane de euro. Din cauza inflației și a creșterii scăpate de sub control a prețurilor materialelor de construcții, cel mai probabil spitalul va costa mai mult. Spitalul va avea 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori și va fi cel mai modern spital de copii din România. Aici vor fi internați copii din toată țara, așa cum se întâmplă și la celelalte spitale din Cluj-Napoca.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page