Lucrări de modernizare a Stației de epurare a apei din Apahida

Consiliul Județean Cluj, alături de Compania de Apă Someș S.A., anunță începerea unor lucrări de modernizare a Stației de Epurare Ape Uzate (S.E.A.U.) din localitatea Apahida.

Dezvoltarea continuă a zonei periurbane a municipiului Cluj-Napoca, ne-a determinat să luăm măsuri concrete pentru modernizarea infrastructurii edilitare. 

Astfel, după proiectul de optimizare a alimentării cu apă, prin edificarea unei aducțiuni de apă suplimentare în valoare de circa 1.5 milioane de lei, o altă investiție în valoare de peste 21 de milioane de lei va fi realizată în vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din comuna Apahida.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Investiția respectivă prevede extinderea liniei actuale de epurare a apelor uzate menajere din cadrul S.E.A.U. Apahida.

Acest lucru presupune realizarea unei stații suplimentare, ce va avea rolul de a prelua, în primă fază, diferența de debit. 

Totodată, pentru optimizarea stației, proiectul prevede construirea unui bazin de retenție și omogenizare, pentru a controla debitele de apă uzată ce vor intra în procesul tehnologic de epurare.

Capacitatea crescută a stației va contribui la îmbunătățirea parametrilor de funcționare a serviciului de canalizare oferit cetățenilor.

De asemenea, va contribui și la extinderea rețelei. 

Lucrările au o valoare totală de 21.298.484 lei.

Finanțarea este asigurată de Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Fondului Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID).

Lucrările sunt estimate să dureze maxim 20 de luni. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *