Lucrările la Parcul Ștefan cel Mare din municipiul Cluj-Napoca avansează într-un ritm alert. Stadiul lucrării este de 92%.
Lucrările la Parcul Ștefan cel Mare înaintează într-un ritm alert. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a verificat stadiul lucrărilor la parcul din Piața Ștefan cel Mare, cunoscut în trecut ca „Mica promenadă”.
Stadiul lucrărilor este de 92%, iar până în data de 1 decembrie este programată și în grafic finalizarea esplanadei adiacente clădirii Teatrului Național Cluj-Napoca.
Esplanada din fața Teatrului Național va fi gata până la 1 Decembrie. Proiectul de modernizare a Parcului „Ștefan cel Mare” se apropie de finalizare – stadiu: 92%. Investiție: peste 2,4 milioane euro.
Am verificat stadiul lucrărilor la parcul din Piața Ștefan cel Mare, cunoscut în trecut ca „Mica promenadă”. Proiectul de revitalizare vizează o suprafață de peste 1,2 hectare. Până la data de 1 Decembrie este programată și în grafic finalizarea esplanadei adiacente clădirii Teatrului Național Cluj-Napoca.
La finalul proiectului, clujenii vor avea aici un nou spațiu public de calitate pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional.
De asemenea, proiectul include plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene.
Modernizarea parcului cuprinde:
- modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate
- mobilier urban modern
- loc de joacă pentru copii
- scenă demontabilă în spatele clădirii teatrului
- 4 fântâni arteziene
- rastel pentru biciclete cu dale înierbate
- stație pentru încărcarea mașinilor electrice
- corpuri de iluminat cu proiectoare
- sistem de irigații automatizat
- punct gospodăresc îngropat
- toaletă automată accesibilă persoanelor cu dizabilități
De asemenea, clădirea Teatrului Național «Lucian Blaga» și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, similar cu cel de Casa de Cultură a Studenților «Dumitru Fărcaș» și Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail. Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus)”, a declarat Boc.
Sursa: monitorulcj.ro