O nouă tentativă de #phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat
O nouă tentativă de #phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat

O nouă tentativă de #phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat

O nouă tentativă de #phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulți dintre utilziatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet.

Ce este #phishingul?

Phishing-ul este una din cele mai frecvente forme de inginerie socială utilizată de diversele structuri criminogene pentru furtul de date cu caracter personal, în scopul obținerii unor foloase materiale cu ajutorul identității victimei.

Ce ar trebui să știe utilizatorii?

  • Fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile!
  • Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.
  • Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și verificați mereu în browser-ul de internet că vă aflați pe site-ul legitim!
  • Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română.
  • Verificați de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.

Intră pe sigurantaonline.ro și află cum te poți proteja de atacatorii care îți vânează datele. Avem și un quiz pentru tine, dacă vrei să îți testezi abilitățile de a detecta și evita astfel de amenințări: https://quiz.sigurantaonline.ro

#SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL , ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

Sursa: DNSC.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page