Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie are loc vineri, 17 februarie, la Cluj.
Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie are loc vineri, 17 februarie, la Cluj.

Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie are loc vineri, 17 februarie, la Cluj.

Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie are loc vineri la Cluj și participă 22 elevi, reprezentând 6 licee din țară. Juriul este format din doi experți belgieni și doi specialiști locali pentru fiecare specializare. Echipele câștigătoare vor primi stagii de pregătire intensivă în străinătate.

Olimpiada, derulată după formatul WorldSkills și recunoscută de Ministerul Educației din România, este găzduită de Bakery School România alături de Liceul Tehnologic Marin Grigore Nastase, Tărtășești – Dâmbovița și Liceul Tehnologic Nr.1, Cluj-Napoca.

Competiția va începe la ora 08.30 cu probele pentru Cofetărie-Patiserie. Probele pentru această specializare vor ține până la ora 12.30, când va începe evaluarea preparatelor.

În intervalul 13.30-17.30 se va desfășura proba pentru specializarea de brutărie.

La olimpiadă vor participa 22 elevi, reprezentând 6 licee din țară, respectiv: Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase, Tărtășești – Dâmbovița; Colegiul Economic Virgil Madgearu, Iași; Liceul Tehnologic Nr.1, Cluj-Napoca; Școala Specială Profesională Samus, Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic Raluca Ripan, Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic
Emil Negruțiu, Turda. Bakery School va fi reprezentată de două echipe de câte doi copii pentru fiecare specializare.


Juriul este format din doi experți belgieni și doi specialiști locali pentru fiecare specializare. Aceștia vor nota acuratețea rețetei, respectarea timpului, și nu în ultimul rând, gustul.

Echipele câștigătoare vor primi stagii de pregătire intensivă în străinătate, alături de experți de talie internațională, precum și oportunitatea de a reprezenta România la Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills 2023 care va avea loc în perioada 5 – 9 septembrie 2023 în Gdansk, Polonia.

Bakery School România este singura școală în sistem dual din România dedicat industriei de cofetărie, patiserie și brutărie. În septembrie 2022, Bakery School a deschis a doua școală la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liceul Tehnologic nr.1, Cluj-Napoca. La Bakery School învață 61 de elevi, din care 50 sunt din cadrul Liceului Tehnologic Marin Grigore Năstase din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, și 11 din cadrul Liceului Tehnologic nr.1 din Cluj-Napoca. În 2020, Puratos a lansat Bakery School cu o clasă de 19 elevi.

Sursa: edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page