Paris-Cluj, călătoria recomandată de jurnaliștii englezi pentru a admira Europa din tren

Cluj-Napoca este o destinație recomandată de britanicii de la Metro pentru o călătorie cu trenul prin Europa, alături de alte câteva rute celebre. Frumusețile din Transilvania și prețurile ieftine ale biletelor atrag tot mai mult turiștii străini la Cluj.

Dacă doriți să călătoriți cu trenul, s-ar putea să fiți surpinși că, printre rutele consacrate din punct de vedere turistic, precum Paris – Viena, Stockholm – Berlin, Prague – Dubrovnik, Paris – Nisa șau Bruxelles – Praga, se află și traseul Paris – Cluj-Napoca. 

“În cazul în care Paris – Viena e prea puțin, poți continua călătoria până la Cluj-Napoca în Transilvania, acea zonă frumoasă și aspră a României, cunoscută pentru urșii bruni și Dracula”, scriu englezii de la Metro.

Odată ce trenul a ajuns în gara din Budapesta, călătoria durează aproximativ 12 ore. Din capitala Ungariei, trenul pornește de obicei după ora 7 dimineața spre Cluj-Napoca. O călătorie dus costă în jur de 29 de lire, echivalentul a circa 170 de lei.

Pentru 49 de lire (290 lei) se poate opta pentru un pat într-un compartiment de tip cușetă, iar dacă dorești un compartiment la vagonul de dormit doar pentru tine, prețul este de 170 de lire sterline, adică circa 1.000 RON (jurnaliștii britanici au folosit ca preț de referință cel oferit de operatorul feroviar austriac OBB – n.red.)

Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *