Pensionarii vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite.
Pensionarii vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite.

Pensionarii vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite.

Primarul Emil Boc anunță extinderea programului de servicii stomatologice gratuite la Cluj-Napoca pentru pensionari. 

De când am luat programul după pandemie, peste 400 de clujeni s-au înscris în program. Aproape 700.000 de lei am inveastiti noi în acest program. Noi pregătim extinderea programului pentru pesionari, pentru că astăzi nivelul pensiei este de 1000 de lei ca să fii eligibil, mărim acest nivel la care poți participa în program. Vom veni cu politica publică până la sfârșitul anului. În noiembrie, decembrie cel târziu vom intra cu acest proiect în desfășurare,

a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Clujenii cu venituri reduse au posibilitatea să depună cereri la sediul DASM, de pe strada Venus fn, în vederea obținerii de tratamente stomatologice gratuite.

Începând cu luna septembrie 2021, a fost reluat programul multianual „Promovarea sănătăţii orale prin creşterea accesibilităţii populaţiei defavorizate la servicii de stomatologie” program în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj – Napoca.

Grupul țintă este format din persoane cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și anume:

a) pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1000 lei;

b) persoane cu dizabilități, încadrate în grad de handicap grav și accentuat;

c) șomeri care beneficiază de indemnizație de șomaj de până la 700 lei și șomeri neindemnizați, aflați în evidențele AJOFM Cluj;

d) persoane fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, care beneficiază de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei, servicii ale Cantinei de Ajutor Social și Pensiune, în condițiile legii.

Pentru fiecare potențial beneficiar se va întocmi un dosar cu acte doveditoare privind eligibilitatea acestuia în acest program (act de identitate, cupon pensie/extras de cont, certificat de încadrare în grad de handicap, carnet de șomer).

Persoanele din grupul țintă vor putea beneficia de servicii medicale prevăzute în pachetul minimal și pachetul de servicii medicale de bază în ambulatoriul de specialitate pentru medicină dentară, conform legislației în vigoare.

Informații suplimentare se pot obține: la tel. 0372 799 865, 0264 563 052 sau direct la sediul DASM din Str. Venus FN (cu acces prin aleea situată între nr. 20-22), după următorul program: Luni, Marți, Miercuri: 08.30-15.30; Joi: 08.30-17.00; Vineri: 08.30-14.00
prin e-mail: [email protected]
accesând adresa www.dasmclujnapoca.ro

Sursa: zcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page