Weekend 15-17 septembrie la Cluj – evenimente și activități.
Weekend 15-17 septembrie la Cluj – evenimente și activități.

Weekend 15-17 septembrie la Cluj – evenimente și activități.

Galeriile Radio Cluj vă așteaptă să vizionați expoziția personală de pictură a artistului Liviu Pădurean intitulată Puterea Luminii. Expoziția este realizată în colaborare cu Asociația Artiștilor Plastici din Cluj și va putea fi vizitată gratuit pe tot parcursul lunii septembrie.

Concertele retro sunt tot mai iubite. Așa că numărătoarea inversă începe cu anii 90, când avem parte de o reîntoarcere în discotecile de acum 30 de ani cu: LOU BEGA, LA BOUCHE, CORONA, ICE MC, CAPPELLA, DOUBLE YOU, REDNEX și BELLINI. Călătoria în timp începe vineri, 15 septembrie, la ora 19:00, în Polivalenta clujeană.
A doua zi, sâmbătă, e DISCOTECA ‘80. Ediția a 6-a a evenimentului îi aduce împreună, pe scena Sălii Polivalente BTarena din Cluj-Napoca, pe C.C. CATCH, RICCHI e POVERI, BAD BOYS BLUE, RYAN PARIS și KEN LASZLO.

Peste 15 milioane de voluntari din 192 de țări, sunt așteptați la curățenie în aceeași zi. Let’s Do It, Romania sau Ziua de Curățenie Națională, organizată în data de 16 septembrie.
Devenit deja o tradiție, evenimentul implică și alte 191 de țări care au aceeași misiune: o lume cu mai puține deșeuri. Astfel, voluntarii clujeni, și nu numai, sunt așteptați în data de 16 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune.
Înscrierile se pot face la https://membership.letsdoitromania.ro/. Pentru informații suplimentare pot fi contactați coordonatorii județeni, la adresa: https://letsdoitromania.ro/contacte/.

În județul Cluj manifestarea va avea loc în următoarele puncte principale:

  • Zona Becaș Cluj-Napoca;
  • Florești – zona Baraj;
  • Hoia – zona Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

O dată la două săptămâni, într-o seară de vineri librăria VED se transformă într-un loc de întâlnire pentru iubitorii de poezie, unde puteți împărtăși creațiile proprii sau să recitați versurile voastre preferate. Puteți să duceți câteva poeme de citit sau să ascultați și să vă bucurați de cuvintele celorlalți! Vinerea asta, de la 18:30 la Librăria VED (str. Republicii Nr. 109, Cluj Napoca)

Noaptea Albă a Filmului Românesc revine la Cluj-Napoca, mai exact la Cinema Victoria, pe 15 septembrie pentru a celebra cinemaul autohton. Programul include o selecție de filme pe care trebuie să le vezi:

  • 18:30 Vulturii din Țaga, r. Adina Popescu, Iulian Ghervase, 74’ | avanpremieră;
  • 20:00 De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin, r. Carla Teaha, 85’ | avanpremieră;
  • 22:00 Tigru, r. Andrei Tănase, 79’ | avanpremieră.

𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞 👉 https://www.cinemavictoria.ro/program/ și la casierie
Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Concert | Fără Zahăr & Țapinarii @ L’Autre Café

Duminică 17 septembrie / open doors ora 18 / concert ora 19.
Când cele doua trupe concertează împreună se întruneşte masa critică a folkului alternativ. Cupluri, triunghiuri, mofturi, amantlâcuri, frustrări, speranţă, gust amărui, toate împletite cu mult umor, plus un final cu toţi patru artiştii pe scenă, atât de gălăgios încât nu se mai înţelege om cu om.
Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit, dacă sunt însoţiţi de adulţi responsabili posesori de bilet.

The Art of Urban Design: vineri, 15 septembrie.

Centrul de Interes se redeschide cu o retrospectivă a proiectelor de regenerare urbană drijată de Marcel Smets și curatoriată de arhitectele Cristina Purcar și Andreea Milea împreună cu artistul Ovidiu Leuce. Masa rotundă este găzduită de Florin Ștefan (director al Centrului de Interes și prorector al UAD) moderată de către Șerban Țigănaș (decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism) avându-i ca vorbitori pe Marcel Smets, Daniela Pennini (arhitect urbanist, director pentru regenerare urbană al EPAMSA Paris) și Virgil Pop (profesor, director al grupului Inventarium și consilier al Comisiei Regionale pentru Monumente Istorice).
Discuția va avea loc în data de 15 septembrie 2023, de la ora 17. Vernisajul începe de la ora 18.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 septembrie – 5 octombrie, de marți până sâmbătă, între orele 16-19.

Sursa: radiocluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page