Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu.
Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu.

Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu.

Primăria Cluj-Napoca va plăti 5,8 milioane de euro pe clădirea de 7 etaje de pe George Bariuțiu aparținând Băncii Comerciale Române.

În luna iulie, Primăria Cluj-Napoca  a decis să își exercite dreptul de preemțiune pentru achiziționarea clădirii BCR de pe strada George Barițiu. Primarul Emil Boc a avut de dus „muncă de convingere” cu consilierii pentru adoptarea proiectului.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de luni se află un proiect de hotărâre privind cumpărarea imobilului de pe strada George Barițiu nr 10-12 de către Primăria Cluj-Napoca urmare a exercitării dreptului de preempțiune

Imobilul are o suprafață construită la sol de 1035 mp,. regim de înălțime D+P+7etaje aflat în proprietatea Băncii Comerciale Române. Prețul de vânzare este de 5.870.000 euro (preț nepurtător de TVA, cum se arată în contractul de vânzare-cumpărare), care va plătit în lei la cursul BNR la data plății.

Potrivit contractului de vânzare-cumpărare, banii trebuie plătiți până în 21 decembrie 20222.

Imobilul de pe George Bariuțiu este clasat ca și monument istoric și este compus din:

Demisol: 11 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 1 coridor, lift
Parter: 13 încăperi, 13 ghișee, 2 holuri, 3 lifturi
Etaj I – 14 încăperi, 2 holuri, 3 lifturi, 3 balcoane
Etaj II – 12 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane
Etaj III – 10 încăperi. 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane
Etaj IV – 20 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 5 balcoane
Etaj V – 16 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 5 balcoane
Etaj VI – 12 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 2 balcoane, 3 terase, 1 cupolă, 3 băi
Etaj VII – 14 încăperi, 1 grup sanitar, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane, 3 băi, 1 terasă, 4 cupole

Inițial, proprietarul imobilului a cerut 6.500.000 de euro. În urma negocierilor succesive, s-a ajuns la punctul în care oferta municipalității a fost de 5.820.000 euro față de 5.900.000 euro cererea vânzătorului.

Clădirea, sediu pentru mai multe servicii ale Primăriei

O parte din angajații primăriei își vor muta activitatea aici, începând de anul viitor. Este vorba, pe de o parte, de angajații care își duc activitatea în clădirea din curtea Primăriei, pe Calea Moților 7, imobil ce va fi demolat în cadrul lucrărilor la magistrala de metrou, pentru a face loc unor spații de urgență. De asemenea, angajații din clădirea de pe Bulevadrul Eroilor numărul 1 vor fi mutați, întrucât Primăria Veche va fi supusă unor lucrări de consolidare și renovare. Totodată, angajații de la etajul superior al Primăriei Cluj-Napoca vor trebui relocați, odată cu începrea unor lucrări de cionsolidare a podului și repararea a acoperișului clădirii. 

În perioada următoare, urmează să avem cel puțin trei dislocări de spații ale primăriei unde zilnic avem un flux între 1.000 și 1.400 de persoane. (…) Nu poți găsi o altă soluție realistă pe piață care să satisfacă aceste nevoie urgente pe care primăria le va avea începând cu anul viitor. Venim cu propunerea de a ne exercitatea dreptul de preemțiune în vederea achiziționării acestui imobil. Reprezintă și din punct de vedere a investiției una extrem de consistentă și care rămâne în patrimoniul primăriei și care înseamnă că nu dau banii pe chirie, ci cu banii aceia cumpăr imobilul. Este o situație în care utilizăm eficient banul public și asigurăm în continuare servicii de calitate cetățenilor,

a arătat primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local din vara acestui an.

Sursa: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page