Producătorii locali câștigă vizibilitate
Producătorii locali câștigă vizibilitate

Producătorii locali câștigă vizibilitate

În acest an, produsele românești de pe rafturile magazinelor au devenit cu 30% mai căutate decât în anii precedenți, conform unui studiu realizat de Cooperativa Țara Mea.

Cele mai cumpărate alimente produse în România includ semințele și uleiul de floarea soarelui, brânzeturile și lactatele, făina, ouăle și murăturile.

Persoanele care au fost intervievate susțin că se poate observa o creștere a calității produselor, dar și a modului de ambalare. 

De asemenea, preferința alimentelor românești în detrimentul celor din afara țării se remarcă și în rândul tinerilor și a populației de vârstă medie (30-50 de ani).

Studiul, realizat pe 1.200 de cumpărători, demonstrează faptul că românii doresc acces la produse 100% românești. 

„Este o surpriză plăcută şi un adevăr. 

Au fost cazuri în care fermierii s-au orientat către soiuri de legume provenite din afara României, pentru că productivitatea acestora este mult mai mare. 

Au fost şi cazuri în care legumele 100% româneşti au rămas nevândute în magazine, pentru că forma lor nu era la fel de perfectă ca a celor străine”, a declarat președintele cooperativei.

În Cluj- Napoca, producătorii locali oferă o varietate de produse 100% românești.

Pentru cei care doresc susținerea afacerilor locale clujene, vă punem la dispoziție un link unde puteți găsi ceea ce aveți nevoie, chiar și cu livrare la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page