Renovarea Clinicii de Oftalmologie Pediatrică Cluj-Napoca
Renovarea Clinicii de Oftalmologie Pediatrică Cluj-Napoca

Renovarea Clinicii de Oftalmologie Pediatrică Cluj-Napoca

Asociația Educalise a transformat trei încăperi destinate exclusiv copiilor din Clinica de Oftalmologie, a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, într-un spațiu prietenos cu micii pacienți care au nevoie de investigații la cabinetul de Ortoptică.

Așteptarea la medic, în atmosferă de basm

Cele două fondatoare ale Asociației Educalise, Cristina Sălăgean și Mădălina Hada, ajutate de 10 voluntari, au reușit, după o muncă susținută de câteva luni să renoveze sala de așteptare a cabinetului de Ortoptică și Oftalmologie Pediatrică. În plus, pereții secției au fost „îmbrăcați” în picturi, care îi duc pe cei mici cu gândul într-o lume de basm. Conceptul și efortul financiar aparțin exclusiv Asociației Educalise.

Prioritatea noastră este ca cei mici să se simtă bucuroși când vin la medic și să asocieze actul medical cu multă culoare, energie pozitivă și joacă – exact ce le place lor cel mai mult. Am împodobit pereții cu jucării senzoriale, concepute special pentru ca timpul de așteptare să treacă mai ușor, împreună cu elemente care creează impresia unui mic oraș al copiilor. Spațiul nostru este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. Desenele au prins viață cu ajutorul voluntarilor, iar pentru munca depusă în spatele acestor creații, suntem recunoscători unui părinte extraordinar, Ioan Sângeorzan, care a împărtășit viziunea noastră și a înțeles importanța acestei inițiative pentru copiii noștri.

A declarat Mădălina Hada, cofondatoarea Asociației Educalise.

Investiția în sănătate este, în egală măsură, o investiție în educația copiilor, crede Cristina Sălăgean, cofondatoarea Asociației Educalise.

Încă de la înființarea Asociației Educalise, noi, cele două mame din spatele acestui proiect, ne-am propus să aducem culoare în viețile copiilor, fie că a fost vorba despre renovarea unei școli sau a unui salon de spital. De această dată, acest lucru a fost înlesnit de colaborarea bună pe care am avut-o cu dr. Iulia Nemeș și cu întreaga conducere a SCJU Cluj-Napoca. Considerăm că, prin crearea acestui spațiu primitor, copilul vine cu multă curiozitate și deschidere la Clinica de Oftalmologie. Dacă îl ajutăm să lase frica la intrarea în secție, contribuim la educarea și responsabilizarea  micului pacient.

A afirmat Cristina Sălăgean, cofondatoarea Asociației Educalise.

Cele două fondatoare ale Asociației Educalise fac acum demersuri pentru obținerea unor fonduri și achiziția unui biomicroscop de care este mare nevoie în cabinetul de Ortoptică.

Alături de investițiile în aparatură medicală esențială, făcute de SCJU Cluj și partenerii instituționali, salutăm efortul Asociației Educalise, concentrat în crearea unei mediu prietenos pentru copii, în care aceștia să se simtă în siguranță și  să vină la medic cu plăcere, contribuind decisiv la realizarea unor relații prietenoase între medic și micuții pacienți.

A declarat Prof.univ. Dr. Simona Nicoară, Director Medical al SCJU Cluj, medic coordonator al Secției Clinice Oftalmologie.

Sursa: ilikecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page