Ziua Africii, marcată la Cluj-Napoca.
Ziua Africii, marcată la Cluj-Napoca.

Ziua Africii, marcată la Cluj-Napoca.

Ziua Africii este celebrată în întreaga lume la 25 mai, ziua în care a fost înființată Organizația Unității Africane. Imagini memorabile de la evenimentele comunității africane din Cluj.

Începând din 2015, Grupul de Parteneriat African, împreună cu comunitățile africane, sărbătorește Africa Day drept o zi specială. 

Comunitatea africană din Cluj a marcat această zi, sâmbătă, prin evenimente ce au celebrat diversitatea culturală în toate formele sale. 

Este o inițiativă care implică comunitățile africane din Cluj și care vine din interiorul comunității. De-a lungul anilor, acest eveniment a luat amploare odată cu creșterea comunității africane și cu participarea numeroasă a clujenilor și a societății civile. Astfel, a devenit o tradiție să sărbătorim această zi în fiecare an în luna mai,

notează organizatorii Africa Day din Cluj

Obiectivul nostru, pe lângă celebrarea și reunirea noastră, este de a prezenta realitatea cotidiană a țărilor africane reprezentate la Cluj, de a confrunta punctele comune, diferențele culturale și perspectivele de dezvoltare a societăților într-un cadru informal. Inițiativa răspunde nevoii de cunoaștere – atât prin contact direct, cât și prin metode interactive și neconvenționale de învățare și relaționare, nevoii de integrare a diferitelor culturi care trăiesc în același spațiu, nevoii de a înțelege conceptul de toleranță prin cunoaștere și relaționare. Valorile pe care dorim să le împărtășim sunt solidaritatea, integrarea, cunoașterea, toleranța, civilizația, umorul și creativitatea,

mai adaugă organizatorii.

„Ca stat membru al Uniunii Europene ce cunoaște pe deplin beneficiile proceselor de integrare regională și de creștere a conectivității intra-regionale, România rămâne angajată în promovarea inițiativelor și proiectelor care să permită creșterea și dezvoltarea continentului african. În acest context, susținerea păcii și stabilității în Africa și oferirea de șanse tinerilor africani, prin acces la educație, reprezintă elemente definitorii ale acțiunii României în raport cu statele africane”, arată Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page