Un nou Centru de Endoscopie Intervențională la Cluj.
Un nou Centru de Endoscopie Intervențională la Cluj.

Un nou Centru de Endoscopie Intervențională la Cluj.

Noul centru va funcționa în cadrul Clinicii Medicale I, a Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, și are în componență un laborator de endoscopie terapeutică, cu facilități de ecoendoscopie și ecografie intervențională.

Spitalul Clinic Județean de Urgență a inaugurat astăzi noul centru de endoscopie intervențională, care va funcționa sub coordonarea prof. univ. dr. Romeo Chira, în cadrul secției de Gastroenterologie.

Deschiderea noului centru s-a făcut prin prezentarea echipei și a tuturor facilităților puse la dispoziția pacienților, dar, totodată, și prin acordarea de servicii medicale primului pacient, un bărbat în vârstă de 61 de ani. Echipa condusă de medicul Romeo Chira a intervenit pentru investigarea unei tumori benigne în zona esofagiană, o formațiune cu potențial de creștere și transformare malignă.

Operaționalizarea acestui centru a presupus un efort semnificativ, atât în ceea ce privește alocarea resurselor financiare, cât și pentru asigurarea resursei umane, echipa de specialiști care dă consistență activității noii facilitați medicale. Doresc să mulțumesc partenerilor instituționali, Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Cluj și Consiliul Local Cluj-Napoca pentru sprijinul foarte important acordat,

a declarat prof. dr. Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

Având la dispoziție aparatură de ultimă generație, echipele medicale specializate care deservesc centrul vor avea posibilitatea de a aplica proceduri terapeutice în afectiunile biliare și pancreatice, realizarea unor proceduri terapeutice combinate cu ghidaj ecografic și radiologic pentru rezolvarea celor mai dificile cazuri de obstructie a căilor biliare, proceduri terapeutice inovative aplicate în premieră în această zonă a țării,

a declarat prof. dr. Romeo Chira, coordonatorul centrului.

Investiția în noua facilitate medicală din cadrul SCJU Cluj-Napoca a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Cluj. Astfel, o parte dintre echipamentele și aparaturile medicale din noua structură, în valoare de aproximativ 4.200.000 de lei, au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat, implementat și finalizat de Consiliul Județean Cluj, care a vizat „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”, cu valoarea totală de peste 15,3 milioane lei.

Realizarea centrului a presupus, de asemenea, reamenajarea spațiului de funcționare, utilizând fonduri asigurate de Consiliul Local Cluj-Napoca și din surse proprii ale spitalului, în valoare totală de aproximativ 250.000 lei.

Centrul de Endoscopie Intervențională funcționează în cadrul Secției Clinice Gastroenterologie și are în componență un laborator de endoscopie terapeutică, cu facilități de ecoendoscopie și ecografie intervențională.

Printre echipamentele de ultimă generație care se află în dotarea centrului se numără un aparat de radiologie cu braț mobil pentru proceduri de diagnosticare și intervenționale, un turn de endoscopie digestivă cu duodenoscop și ecoendoscop, un aparat de fibroscan pentru evaluarea non-invazivă a bolilor hepatice cronice și un ecograf ultraperformant.

Sursa: zcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page