Cluj-Napoca și Varna ar putea deveni orașe înfrățite.
Cluj-Napoca și Varna ar putea deveni orașe înfrățite.

Cluj-Napoca și Varna ar putea deveni orașe înfrățite.

Municipiile Cluj-Napoca și Varna, Bulgaria, sunt în discuții pentru a deveni orașe înfrățite.

Cooperarea dintre municipalităţile Varna, de la Marea Neagră şi Cluj-Napoca, România, ar trebui transformată în înfrăţire, au convenit vineri, în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Cluj-Napoca, ambasadorul Bulgariei la Bucureşti Radko Vlaikov şi primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc.

Vlaikov şi Boc au discutat şi despre chestiuni legate de turism, tehnologii IT şi implementarea unor proiecte europene comune, a anunţat Ambasada Bulgariei în România pe pagina sa de Facebook.

Edilul clujean și ambasadorul Bulgariei s-au întâlnit joi la Cluj-Napoca.

Am primit, în Sala de sticlă a Primăriei, vizita E.S. Vlaykov Radko, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria în România. Cu această ocazie, am transmis mulțumiri pentru excelenta colaborare dintre orașul nostru și Varna în domeniile inovare, tineret, educație, programe europene. Împreună cu orașul bulgar, suntem între fondatorii rețelei Global Startup Cities și organizatorii unei serii de evenimente internaționale în aria inovării precum Innowave Summit 2022,

a transmis Emil Boc.

Ambasadorul Bulgariei a primit suport pentru ideea sa de a căuta dovezi ale prezenţei bulgare în trecutul îndepărtat în viitoarele activităţi arheologice legate de studiul oraşului Turda din judeţul Cluj.

Cooperare și pe plan universitar

Cooperarea cu universităţile bulgare a fost stabilită în cadrul unei întâlniri cu rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Prof. Daniel David.

La sfârşitul vizitei sale la Cluj-Napoca, Vlaikov a discutat cu reprezentanţi ai mediului de afaceri detalii cu privire la forumul româno-bulgar ce va avea loc în al doilea trimestru din 2023 în acest oraş.

Sursa: monitorulcj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page