Mens sana in corpore sano, pe bicicletă
Mens sana in corpore sano, pe bicicletă

Mens sana in corpore sano, pe bicicletă

O plimbare cu bicicleta nu doar că vă scoate din agitația contemporanului, dar vă oferă și o mulțime de beneficii cu privire la sănătatea fizică și psihică.

Așadar, pe lângă faptul că este extrem de tonifiant și revigorant, mersul pe bicicletă are și o serie de efecte benefice asupra sănătății: se ard aproximativ 500 de calorii pe oră. Mersul pe bicicletă antrenează și întărește inima și vasele de sânge, precum și rezistența generală a organismului.

După ce vă veți fi plimbat cu bicicleta, veți fi mai puțin obosit la serviciu și vă veți trezi mai odihnit. Cantitatea de aer inhalat crește, plămânii funcționează la capacitatea lor maximă, iar când pedalați în aer curat, fiecare dintre organele dvs. (inclusiv creierul) primește nutrienți împreună cu sângele.

Mersul cu bicicleta este extrem de util pentru persoanele cu vene varicoase. Când învârt pedalele, sângele lor circulă mai repede și depășește astfel congestia venoasă, care se află la baza acestei probleme de sănătate. (www.actualno.com)

Sursa: Radiocluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Page